Hıristiyan tarikatının tamamına Koronavirüsü buluştu

2 dk okuma
Hıristiyan tarikatının tamamına Koronavirüsü buluştu

Hızlı Özet

Güney Kore’de koronavirüs salgınında vaka sayısının 433’e çıktığı bildirildi. Yonhap’ın Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin açıklamasına dayandırdığı haberine göre, Güney Kore’de yeni tip koronavirüs bulaşan kişi sayısı son 5 günde hızla artarak 433’e yükseldi.






Güney Kore'de koronavirüs yayılıyor



Dünyada koronavirüs hastalığının en yaygın olduğu ülkelerden birisi olan Güney Kore'de, Hristiyan bir tarikatın üyeleri hastalığa yakalandı. Olayın ardından tarikat üyelerine kendilerini karantina altına almaları söylendi.



Güney Kore’de koronavirüs salgınında vaka sayısının 433’e çıktığı bildirildi. Yonhap’ın Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin açıklamasına dayandırdığı haberine göre, Güney Kore’de yeni tip koronavirüs bulaşan kişi sayısı son 5 günde hızla artarak 433’e yükseldi.



Ülkede en fazla vakaya, güneydoğudaki Cheongdo bölgesindeki bir hastanede ve Daegu kentinde Hristiyan bir tarikatın üyeleri arasında rastlandığı belirtildi.



Yaklaşık 2 buçuk milyon nüfuslu Daegu sakinlerinin evlerinden çıkmamaları istenirken, Cheongdo, “özel idare bölgesi” ilan edildi.



Güney Kore’de Kovid-19 salgınında bugüne kadar 2 kişi hayatını kaybetti.



Vakanın göründüğü kişiler Hristiyan tarikat üyeleri



Ülkede Cuma günü bildirilen 100 yeni vakanın 86’sı, başkent Seul’un 300 kilometre güneydoğusundaki Daegu kentinde görüldü. Covid-19 adı verilen koronavirüsün görüldüğü kişilerin neredeyse hepsi Shincheonji Kilisesi adlı bir tarikatın üyeleri.



Tarikatın 9 bin üyesine kendilerini karantinaya almaları çağrısı yapıldı.



Yetkililer, Güney Kore’deki salgının Cheongdo kentinden başladığını söylüyor ve söz konusu dini grubun çok sayıda üyesinin 31 Ocak-2 Şubat arası tarikatın kurucusunun kardeşinin cenaze törenine katıldığına dikkat çekiyor.



Güney Koreli yetkililer, enfeksiyonların hastalık taşıyan 61 yaşındaki bir kadınla bağlantılı olduğuna inanıyor.Tarikat, Daegu şubelerinin kapandığını ve diğer bölgelerdeki ayinlerin internet üzeriden yapılacağını söyledi.



 400’den fazla tarikat üyesinde hastalık belirtisi görüldüğü söylenirken, kentin belediye başkanı testlerin devam ettiğini duyurdu.



Güney Kore; Çin ve Japonya’dan sonra virüsün en çok görüldüğü üçüncü ülke… Hafta başında, Cheongdo’da koronavirüs kaynaklı ilk ölüm vakası görülmüştü.



 



 




Bu haber 493 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Devrim Muhafızları: 'Çok sayıda ABD askeri öldürüldü...' Amazon tesisleri imha edildi
Dünya

Devrim Muhafızları: 'Çok sayıda ABD askeri öldürüldü...' Amazon tesisleri imha edildi

İran Devrim Muhafızları, Ürdün'de ABD askerlerinin kullandığı bir tesisi hedef aldığını bildirdi. Saldırıda çok sayıda ABD askerinin hayatını kaybettiği öne sürüldü. Bahreyn'e yönelik füze ve İHA saldırıları da düzenleyen Devrim Muhafızları, bölgede ABD'li Amazon şirketine ait altyapının yok edildiğini kaydetti.

Habervitrini10475 Görüntüleme
Trump: Netanyahu ABD'de asla tutuklanmayacak!
Dünya

Trump: Netanyahu ABD'de asla tutuklanmayacak!

New York Belediye Başkanı Zohran Mamdani'nin, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için kente gelmesi halinde Netanyahu'nun tutuklanması gerektiği yönündeki açıklaması tartışma çıkardı. ABD Başkanı Trump ise İsrail Başbakanı'na sahip çıkarak, "ABD'de bulunduğu süre boyunca hiçbir şekilde tutuklanmayacak" ifadelerini kullandı.

Habervitrini12123 Görüntüleme
Yunan gemileri isabet aldı! Hürmüz Boğazı'nda yangın çıktı
Dünya

Yunan gemileri isabet aldı! Hürmüz Boğazı'nda yangın çıktı

Hürmüz Boğazı'ndan Umman kara sularını kullanarak geçmek isteyen 2 Yunan gemisi isabet aldı. Atina yönetimi gemilerin birinde yangın çıktığını bildirdi. İran ise gemilerin su yolunda bulunan mayınlara çarparak infilak ettiğini belirtti.

Habervitrini11235 Görüntüleme
Yunan Bakan haddini aştı! Türkiye'yi hedef alıp provokasyona soyundu
Dünya

Yunan Bakan haddini aştı! Türkiye'yi hedef alıp provokasyona soyundu

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın yıl dönümünde Türkiye’yi hedef alan küstah bir paylaşıma imza attı. Barış Harekâtı’nı "işgal" olarak niteleyen Yunan Bakan, "Yunan ordusu için Kıbrıs yakındır" sözleriyle Ege ve Doğu Akdeniz'de açıkça provokasyona soyundu.

Habervitrini14212 Görüntüleme