Dünya
  • 7.8.2009 00:00

HIRSIZI YAKALADIĞINA BİN PİŞMAN OLDU!..

ABD'nin Seattle kentindeki Key Bank'ta memur olarak çalışan 30 yaşındaki Jim Nicholson, bankayı soymaya gelen hırsızı yakalamasının karşılığını işinden kovularak aldı.

Genç adam, bankaya girip bir çantaya paraları doldurmasını isteyen soyguncunun hakkından büyük bir cesaret göstererek geldi.

Çantayı elinden kapıp hırsıza "Silahını göster" diyen Nicholson, bir silah olmadığını anlayınca soyguncunun üzerine atıldı. Kaçmaya çalışan soyguncunun arkasından koştu ve sonunda etkisiz hale getirerek polisi beklemeye koyuldu. Daha sonra polisler hırsız adayını tutukladı.

Bu olay geçen hafta salı günü gerçekleşti. Kendisine teşekkür edileceğini düşünen Nicholson perşembe günü kovuldu.
Nicholson CNN'e yaptığı açıklamada, "Politika ihlaliymiş. Esasen içeri giren tüm soygunculara boyun eğmemiz, onlara sadece parayı vermemiz ve gitmelerine izin vermemiz gerekiyor. Ben bunu yapmadım" diye konuştu.

Key Bank sözcüsü Anne Foster, soruşturmanın sürdüğünü bu nedenle olayla ilgili yorum yapamayacağını söyleyerek işten çıkarma olayının şahsi olduğunu öne sürdü. Ancak sözcü "Söyleyebileceğim şu ki en önemli öncelik, çalışanlarımızın ve müşterilerimizin güvenliğidir. Para neticede yerine konulabilir, ama insan yaşamı konulamaz" diye eklemeyi de ihmal etmedi.

Şirket politikasından haberdar olduğunu ifade eden Nicholson ise içgüdülerine güvenerek davrandığını, ama kovulmasının fazla sert bir tepki olduğunu söyledi.
(STAR)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:53

İLGİLİ HABERLER