Asayiş
  • 29.2.2016 17:40

Hırsızlar önce çalıp sonra helallik istedi

Gaziantep’in Değirmiçem Mahallesinde 2 ay içerisinde yaklaşık 7 iş yerine girerek toplam 10 masaüstü ve dizüstü bilgisayar çalan hırsızlar, yaklaşık 1 ay önce girdikleri kuaför dükkanından da bir dizüstü çalarken, iş yerindeki güvenlik kameralarına yakalanmıştı.

EMNİYETTE KARŞILAŞTIĞI HIRSIZLAR HELALLİK İSTEDİ 
Olayın ardından güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri, eşgallerinden şahısların kimliklerini tespit etti. Ekipler titiz çalışmanın ardından izini buldukları M.Ş ve H.Ç isimli şahısları yakalayarak, gözaltına aldı. Malzemelerin bir kısmını ele geçiren polis ekipleri, Abdullah Demirci'nin de dizüstü bilgisayarının izini sürerek, bulmayı başardı. Polis ekipleri, Demirci'ye bilgisayarının bulunduğunu söyleyerek, almak için emniyete çağırdı. Bilgisayarını almak için Emniyete giden Demirci, burada hırsızlık zanlıları ile karşılaştı. Zanlılar, Demirci'den özür dileyerek helallik istedi.

'HELAL OLSUN' DEMEDİ 
Polis ekiplerinin de şahit olduğu olayda Demirci ise kızgın olduğu zanlıların özür dilemesi ile şaşkınlığa uğradı. Olayı anlatan Demirci, "İş yerime giren hırsızlar, kapıyı kırarak, zorlayarak içeri girip düz üstü bilgisayarı alıp kaçmışlardı. Bununla beraber, burada birkaç iş yeri daha soyulmuştu. Hırsızlık şubenin yaptığı araştırma sonucu, kamera kayıtlarından hırsızlara ulaşıldı. Polis ekipleri beni aradı, emniyette gittim. Bilgisayarımı aldığım sırada, Hırsızlar bana ‘Hakkını helal et’ dedi. Ben bir şey söylemeden, bilgisayarımı aldım iş yerime döndüm. Tabi hırsızın özür dilemesi benim tuhafıma gitti" dedi.

Zanlılara kızgın olmasına rağmen polislerin sakin olması konusunda kendisini uyardığını belirten Demirci, "Polisler benim münakaşaya girmemi istemedi zaten. Bilgisayarını al git, 'onlar, zaten tutuklanacaklar' demesi nedeniyle, sakin olmaya çalıştım" diye konuştu. Demirci, zanlıları yakalayan ve bilgisayarını bulan polislere teşekkür etti.

Öte yandan hırsızlık zanlıları, sorgularının ardından sevk edildiği mahkemece tutuklanırken, çalıntı bilgisayarı satın aldığı gerekçesiyle bir iş yeri sahibine de işlem yapıldığı öğrenildi.

HALİL DAĞ-LİDER OLGUN

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 15:58

İLGİLİ HABERLER