Asayiş
  • 24.10.2008 16:42

HIRSIZLARDAN İLGİNÇ MESAJ: "DURMAK YOK, YOLA DEVAM"

İZMİR´in de aralarında bulunduğu 4 ilde çaldıkları otomobilleri parçalayarak yada motor ve şasi numaralarını değiştirerek piyasaya süren şebeke, 250 polisin katılımıyla düzenlenen 7. Vites Operasyonu´nla çökertildi. Adliyeye sevkedilen zanlılar, Emniyet Müdürlüğü çıkışında ``Durmak yok yola devam. Eylemlerimiz devam edecek'' dedi. Polis otobüsünde ``Pişman mısınız'' sorusuna ise hep bir ağızdan ``Hayır'' diye karşılık verdi.
İzmir´de çalınan otomobillerin parçalanarak piyasaya sürüldüğü bilgisini alan Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Ekiplerin yaklaşık 6 ay süren takibinin ardından hırsızlık olayını gerçekleşitiren şebeke elemanlarının kimlikleri belirlendi.
DEPOLARINA BASKIN YAPILDI
Teknik ve fiziki takibe alınan şebeke elemanlarının çaldıkları otomobilleri parçaladıkları Çiğli ilçesindeki deponun adresinin belirlenmesiyle operasyona başlandı. Baskın yapılan depoda polis, şebeke lideri aynı suçtan poliste çok sayıda kaydı bulunan H.K. (Hasan Karagöz) ile adamları T.P. (Turgay Pehlivanlar) ve Ö.K. (Özgür Karagöz), parçalamaya hazırlandıkları 5 çalıntı otomobille ele geçirildi. İşlemlerin ardından sevkedildikleri adliyede tutuklanan üç zanlının verdiği bilgiler doğrultusunda genişletilen ve 7. Vites adı verilen İzmir, Manisa, Aydın, Muğla illerinde eş zamanlı 250 polisin katılımıyla yapılan operasyonda 14 kişi daha gözaltına alındı.
SEYREK BELEDİYESİ´NDEN HIRSIZLIK YAPMIŞLAR
Operasyonun ardından zanlıların kullandıkları yerlerdeki aramalarda, zanlıların parçalamak üzere gizledikleri 10 çalıntı otomobil bulundu. Otomobiller sahiplerine teslim edildi. Çalınan otomobilleri başka illere götürdükten sonra hırsızların, burada önceden belirlenen depolarda parçaladıkları ya da şasi ve motor numaralarını değiştirip piyasaya sürdükleri tespit edildi. Şebeke elemanlarının ayrıca, Seyrek Belediyesi binasına girdikleri buradaki kasayı açamamaları üzerine ise üç bilgisayarı aldıkları, ayrıca sahte çek verip tarım ilacı aldıkları Hamit Çetin´i 113 Bin YTL dolandırdıkları da ortaya çıktı.
EYLEMLERİMİZ DEVAM EDECEK
Çok sayıda suçtan poliste kaydı bulunan 14 zanlı, işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi. Emniyet müdürlüğü binasından çıkarken gülen şebeke elemanları polisleri arasında ``Durmak yok, yola devam. Eylemlerimiz devam edecek'' diye bağırdı. Polis otobüsünde de yüzsüzlüklerini sürdüren zanlılardan biri gazetecilerin önünde diğerlerine ``Pişman mısınız'' diye sorunca hep bir ağızdan ``Hayır'' diye karşılık verdi.

MİLLİYET

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:02

İLGİLİ HABERLER