Spor
  • 30.4.2007 10:32

HOLLANDA LİGİ'NDE DRAMATİK SONUÇ!..

Hollanda Ligi’nde 2006-2007 sezonunu PSV Eindhoven averajla şampiyon olarak tamamladı.
      Hollanda Ligi’nde müthiş bir çekişmeye sahne olan 2006-2007 sezonunu PSV Eindhoven averajla şampiyon olarak tamamladı. Son haftaya lider giren AZ Alkmaar deplasmanda Excelsior’a 3-2 mağlup olunca, Vitesse’i evinde 5-1’lik skorla deviren Kırmızı-Beyazlılar üst üste 3. kez mutlu sona ulaştı. Alex, Farfan (2), Afellay ve Cocu’nun gollere Janssen karşılık verdi. Son haftalarda büyük düşüş yaşayan PSV 50 gol averajıyla ipi göğüsledi. Ajax deplasmanda Willem’i Emanuelson ve Huntelaar ile 2-0 geçti ama averajı 49’da kalınca ligi 2. tamamladı. Ado Den Haag küme düşerken, Excelsior ile Waalwijk 2. Lig’den gelen ekipler ile Play-Out oynacaklar. Ajax, Alkmaar, Twente ve Heerenveen Şampiyonlar Ligi için Play-Off oynayacak.
     
     Dev derbide gülen olmadı!
      İtalya Ligi’nde iki ezeli rakibi karşı karşıya getiren haftanın maçında Roma ile Lazio 0-0 berabere kaldı. Olimpiyat Stadı’nda oynanan ve büyük bir heyecana sahne olan dev derbide her iki takımın atakları da sonuç vermeyince taraflar sahadan birer puanla ayrıldı. Roma bu sonuçla Inter’in geçtiğimiz hafta şampiyonluğu garantilediği Serie A’da 69 puanla ikinci sırada kalırken, Lazio da 58 puanla dördüncülükteki yerini korudu. Reggina deplasmanda küme düşmesi kesinleşen lig sonuncusu Ascoli’yi 3-2 mağlup ederek, kümede kalma şansını son dört haftaya taşıdı.
     
     Diğer sonuçlar:
      Livorno-Palermo: 1-2.
      Messina-Atalanta: 0-0.
      Parma-Cagliari: 2-1.
      Siena-Sampdoria: 0-2.
      Udinese-Catania: 0-1.
     
     Chelsea’ye çifte şok!
      Bolton beraberliğiyle İngiltere Premier Ligi’nde bitime 3 hafta kala lider Manchester United’ın 5 puan gerisine düşen Chelsea sakatlık haberleriyle sarsıldı. Sezonu kapadığı açıklanan Alman yıldız Ballack’tan sonra Bolton önünde dizine darbe alan Portekizli savunmacı Carvalho’nun da Liverpool ile oynanacak Şampiyonlar Ligi yarı final rövanşında forma giyemeyeceği açıklandı. Mavi-Beyazlı ekibin teknik direktörü Jose Mourinho ise hâlâ şansları bulunduğunu vurgulayıp, “Henüz hiçbir şey bitmedi'' diye konuştu.
     
     Newcastle’da isyan çıktı
      Emre Belözoğlu’nun forma giydiği Newcastle United’da teknik direktör Glenn Roeder ile oyuncular arasında büyük bir savaş yaşanıyor. Tecrübeli çalıştırıcı, Intertoto Kupası’na katılmama kararı almalarına rağmen bu periyotta Siyah-Beyazlılar’ı Güney Afrika turuna çıkarmayı planlıyor. Ancak bu sebeple yaz tatilinin büyük bölümünden feragat etmek zorunda kalacak futbolcuların Roeder’e karşı cephe aldıkları bildirildi. Roeder’in geri adım atması durumunda krizin çözüleceği ifade edildi.
     
     Alex Ferguson: 2 kez bile öperim
      Manchester United’ın takipçisi Chelsea ile puan farkını beşe çıkarması teknik direktör Alex Ferguson’un yüzünü güldürdü. İskoç çalıştırıcı, Chelsea ile Stamford Bridge’de 2-2 berabere kalma başarısını gösteren Bolton’ın kendilerine büyük bir iyilik yaptığını söyledi. Ferguson, Bolton teknik direktörü Sam Allardyce’a bu nedenle bir hatta iki öpücük bile gönderebileceğini söyledi. Bu arada Allardyce’ın gelecek sezon Bolton’dan ayrılıp, Manchester United’ın başına geçeceği iddia edildi.
     
     Karlsruhe dokuz yıl sonra döndü
      Alman 2. Ligi’nde sezon başından bu yana çok başarılı bir grafik çizen Karlsruhe dün sahasında Unterhaching’i 2-0 mağlup ederek, bitime 3 hafta kala 1. Lig’e yükselmeyi garantiledi. Mavi-Beyazlılar 9 yıl aradan sonra Bundesliga’ya çıkma başarısını gösterdi. Christoph Daum’un teknik direktörlüğünü yaptığı Köln, bir darbe de Gruether Fürth’ten yedi ve evinde 2-0 kaybetti. Köln’de ilk 11’de başlayan Serhat Akın 70 dakika forma giydi.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:39

İLGİLİ HABERLER