Spor
  • 20.6.2014 10:45

Hollanda Sneijder'i konuşuyor

Hollanda basını Galatasaraylı oyuncunun çalışkanlığını övdü

Hollanda Milli Takımı ikide iki yaparak turnuvaya şu ana kadar damga vuran ekip oldu. Önce İspanya ardından Avustralya’yı mağlup eden Portakallar’da en çok öne çıkan isimlerden bir tanesi Galatasaraylı Wesley Sneijder oldu. Deneyimli orta saha, Arjen Robben ve Van Persie ile birlikte takımın hücumdaki en etkili ismi olarak gösterildi.

Geride kalan sezonda Türkiye Kupası’nı alan ve direkt olarak Şampiyonlar Ligi’ne katılım hakkı elde eden sarı-kırmızılıların başarısında da büyük pay sahibi olan 30 yaşındaki oyuncu form grafiğini dev turnuvada da aynen sürdürdü.

Sneijder kalitesinin yanında çalışkanlığıyla da öne çıktı ve Brezilya’da bu alanda en çok öne çıkan futbolculardan biri oldu. Hollanda’nın 3-2 kazandığı Avustralya maçında Sneijder’in 11.5 kilometre koştuğu ortaya çıkarken, bu rakamla takımının en çok koşan ismi oldu.

‘Doğru tercih olduğunu kanıtladı’

Açıklanan istatistikleri yorumlayan Hollanda basını Galatasaraylı futbolcunun performansını takdir etti ve başarıda büyük pay sahibi olduğunu vurguladı: “Sneijder bir kez daha ne kadar formda olduğunu ve takım için doğru tercih olduğunu kanıtladı. Oysa Dünya Kupası öncesi fiziksel olarak ne kadar yeterli olduğu sorgulanıyor hatta milli takıma alınıp alınmayacağı bile tartışılıyordu”.

AVUSTRALYA MAÇINDA HOLLANDALI FUTBOLCULAR:

W. Sneijder        11.5 km

Janmaat              11.3 km

De Jong               10.9 km

D. Blind                10.9 km

A. Robben          10.8 km
 

 

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:02

İLGİLİ HABERLER