Dünya
  • 18.3.2019 21:17

Hollanda'daki saldırgan TÜRK çıktı

Hollanda'nın Utrecht kentinde bir saldırgan tramvayda yolculara ateş açtı. Utrecht Belediye Başkanı Jan van Zanen 3 kişinin öldüğünü, 9 kişinin yaralandığını açıkladı. Van Zanen, yaralılardan üçünün durumlarının ağır olduğunu söyledi.

This photo, released by Utrecht police, shows Turkish-born Gökman Tanis, 37, on the tram's CCTV just minutes before the shooting began at 10.45am this morning

Utrecht polisi, zanlının 37 yaşındaki Türkiye doğumlu Gökmen Tanış olduğunu duyurdu. Twitter hesabından yapılan açıklamada Tanış'a yaklaşılmaması, onu görenlerin güvenlik güçleriyle temas kurmaları istendi.

Tanis is seen on the tram just a few minutes before one person was left dead and several others wounded from gunfire

BBC Türkçe'ye konuşan Utrecht'te yaşayan Türk bir iş adamı, Gökmen Tanış'ın 2 Temmuz 1981 Yozgat doğumlu olduğunu, daha önce Çeçenistan'a gidip savaştığını söyledi.

Gökmen Tanış HOLLAND ATTACK ile ilgili görsel sonucu

Türk iş adamı Tanış için, "Birkaç sene önce IŞİD'le bağlantısı nedeniyle tutuklanıp bırakıldı. Türk toplumuna pek karışmazdı, münzevi bir tipti." dedi.

Gökmen Tanış ile ilgili görsel sonucu

Rutte: Açık bir terör eylemi

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Utrecht'teki saldırıyla ilgili olarak "Açık bir terör eylemi" dedi.

Gökmen Tanış ile ilgili görsel sonucu

ŞÜPHELİ ARANIYOR

Bu arada AA’nın haberine göre Utrecht Polisi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu sabahki saldırıyla ilgili olarak, 37 yaşındaki Türkiye doğumlu Gökman Tanış'ın arandığını belirtti.

Gökmen Tanış HOLLAND ATTACK ile ilgili görsel sonucu

Açıklamada, Tanış'ı görenlerin kendisine yaklaşmaması ve polise haber vermesi çağrısında bulunuldu.

Hollanda'nın Utrecht kentindeki bir tramvayın içinde gerçekleşen silahlı saldırıda, yaralananlar olduğu kaydedilmişti.

Gökmen Tanış ile ilgili görsel sonucu

SALDIRGANIN BABASINDAN AÇIKLAMA

Hollanda'daki saldırıda gözaltına alınan Gökmen Tanış'ın babası konuştu.

Hollanda'nın Utrecht kentinde meydana gelen ve 3 kişinin öldüğü 9 kişinin yaralandığı saldırının şüphelisi olarak açıklanan Gökmen Tanış'ın babası Mehmet Tanış, "Kendisi ile 3-4 yıldır görüşmüyorum" dedi.

Gökmen Tanış ile ilgili görsel sonucu

Hollanda'da yerel saatle 10.45'te Utrecht kentindeki bir tramvayda meydana gelen saldırının şüphelisi olarak açıklanan Gökmen Tanış'ın babası Mehmet Tanış, "Kendisi 1993 yılından beri Holanda'da yaşıyor. Ben Hollanda'da bir fabrikada çalışıyordum 10 yıl önce Türkiye'ye kesin dönüş yaptım ve onlardan ayrı yaşıyorum. Kendisi ile en son 3-4 yıl önce görüştüm. Daha sonra hiç görüşmedim" diye konuştu.

Gökmen Tanış ile ilgili görsel sonucu

 VE YAKALANDI

Hollanda'da 3 kişiyi öldüren zanlının yakalandığı açıklandı.

Dışişleri Bakanlığı da Hollanda'da yaşanan olayla ilgili açıklama yaptı. Bakanlık açıklamasında şunlar kaydedildi: "Hollanda'daki saldırıyı faili kim olursa olsun şiddetle kınıyoruz."

DIŞİŞLERİNDEN KINAMA

Dışişleri: Hollanda'daki saldırıyı faili kim olursa olsun şiddetle kınıyoruz

Dışişleri Bakanlığı, Hollanda’nın Utrecht kentinde meydana gelen saldırıyı şiddetle kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Hollanda'nın Utrecht kentinde bugün (18 Mart 2019) meydana gelen saldırıyı, faili kim olursa olsun ve hangi saikle gerçekleştirilmiş olursa olsun şiddetle kınıyoruz. Bu menfur saldırı neticesinde hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Bu saldırı karşısında Hollanda halkı ve hükümeti ile dayanışmamız tamdır” ifadelerine yer verildi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2019 21:28

İLGİLİ HABERLER