Hollanda'daki seçimlerde ırkçılara büyük tokat!

••2 dk okuma
Hollanda'daki seçimlerde ırkçılara büyük tokat!

Hızlı Özet

“Avrupa Birliği'ne üye 28 ülkede yaklaşık 370 milyon kişi dün itibariyle sandık başına gitmeye başladı. 26 Mayıs'a kadar Avrupa Parlamentosu (AP) Seçimleri kapsamında sandıklara gidecek olan seçmenler, 751 milletvekilini seçecek. Hollanda'da da AP seçiminde oy verme işlemi dün yerel saatle 07.30'da (TSİ 08.30) başladı.”






Hollanda'da gerçekleşen Avrupa Parlamentosu seçimlerinde, resmi olmayan sonuçlar açıklandı. Avrupa Parlamentosu için Hollandalılar Sosyal Demokratları tercih etti. Aşırı ırkçı Geert Wilders ise seçimlerde hezimete uğradı. Geert Wilders'in bu oy aranı ile AP'de 2014 yılındaki 4 sandalyesinin üçünü kaybedeceği belirtildi



Avrupa Birliği'ne üye 28 ülkede yaklaşık 370 milyon kişi dün itibariyle sandık başına gitmeye başladı. 26 Mayıs'a kadar Avrupa Parlamentosu (AP) Seçimleri kapsamında sandıklara gidecek olan seçmenler, 751 milletvekilini seçecek. Hollanda'da da AP seçiminde oy verme işlemi dün yerel saatle 07.30'da (TSİ 08.30) başladı.



Hollanda'da İslam karşıtı açıklamalarıyla tanınan PVV'nın lideri ırkçı Geert Wilders.



IRKÇILAR 3 SANDALYE KAYBETTİ



İHA'da yer alan habere göre Avrupa Parlamentosu seçimleri için sandık başına giden Hollanda'da resmi olmayan sonuçlara göre Sosyal Demokratlar'ın yüzde 18.4 ile önde gittiği öğrenildi. Başbakan Mark Rutte'nin partisi Liberal Parti (VVD) yüzde 14, Hristiyan Demokratlar (CDA) yüzde 12.3, seçimlerden önce favori olarak gösterilen sağcı Thierry Baudet'in partisi (FvD) yüzde 11, Hollandalı Yeşiller yüzde 10.5'te kalırken, aşırı ırkçı Geert Wilders'in partisi (PVV) ise yüzde 4 oy alabildi. Geert Wilders'in bu oy aranı ile AP'de 2014 yılındaki 4 sandalyesinin üçünü kaybedeceği belirtildi.



SONUÇLAR 26 MAYIS'TA AÇIKLANACAK



Resmi sonuçların ise 26 Mayıs akşamı açıklanacağı ifade edildi. Hollanda'da 13 milyon seçmenin AP seçimlerinde oy kullanma hakkı bulunurken, 2014 seçimlerinde yüzde 37.3 oranında seçmen sandığa gitmişti. Dün yapılan seçimlere ise yüzde 41.2 oranında katılım olduğu açıklandı.




Bu haber 188 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Cemil Tugay AK Parti’ye mi katılıyor? AK Parti’den '7 Ekim' videosu
Gündem

Cemil Tugay AK Parti’ye mi katılıyor? AK Parti’den '7 Ekim' videosu

Cemil Tugay’ın AK Parti’ye katılacağı iddiası gündemi hareketlendirirken, AK Parti’den dikkat çeken bir paylaşım geldi. Çöp yığınlarıyla başlayan videoda 7 Ekim tarihi öne çıkarıldı, finalde ise güneş doğup çiçekler açtı.

Habervitrini11414 Görüntüleme
AK Parti düğmeye bastı! Fon işlemleri için 10 maddelik teklif
Gündem

AK Parti düğmeye bastı! Fon işlemleri için 10 maddelik teklif

AK Parti, sermaye piyasasında gerçekleştirilen fon işlemleriyle ilgili 'geçici nitelikte' bir kanun teklifi hazırladı. 10 maddeden oluşması planlanan teklifle 455 bin 578 yatırımcının 1 milyon liraya kadar olan varlıklarının tasfiyesi öngörülüyor.

Habervitrini10311 Görüntüleme
Özgür Özel AK Parti'ye geçeceği söylenen İzmir Büyükşehir Belediye başkanına hain oğlu hain dedi
Gündem

Özgür Özel AK Parti'ye geçeceği söylenen İzmir Büyükşehir Belediye başkanına hain oğlu hain dedi

YENİ Parti lideri Özel, siyasi transfer tartışmaları üzerinden sert ifadeler kullandı. Cemil Tugay'ın AK Parti'ye geçeceği yönündeki iddiaların gündemde olduğu süreçte konuşan Özel, isim vermeden “Satıp gidenler hain oğlu haindir” dedi.

Habervitrini13453 Görüntüleme
Erdoğan, Filistinli Hind Rajab’ın ailesini kabul etti
Gündem

Erdoğan, Filistinli Hind Rajab’ın ailesini kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hind Rajab'ın ailesi ve yakınlarıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi. Gazze'de yaşanan saldırıda hayatını kaybeden 6 yaşındaki Hind Rajab'ın yaşadıkları dünya çapında yankı uyandırmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da yakın zamanda BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında Hind Rajab'ın öldürülmesine değinmişti.

Habervitrini13349 Görüntüleme