Gündem
  • 13.6.2014 14:04

Hoparlörden Zülfü Livaneli'yi çaldı, 2 yıl ceza aldı

Gazeteci Uğur Dündar'ın hazırlayıp sunduğu Halk Arenası' isimli televizyon programına konuk olan sevilen sanatçı Zülfü Livaneli, Karşıyakalıların büyük ilgisi ile karşılaştı. Türkiye'nin siyasi gündemini yorumlayan Livaneli, salonu dolduran binlerce Karşıyakalıyı kıramayarak 'Leylim Ley' şarkısını da söyledi. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da Livaneli'ye eşlik etti.

Mavişehir Spor Salonu'nda, Gazeteci Uğur Dündar'ın sunumuyla gerçekleştirilen programın konuğu ünlü sanatçı Zülfü Livaneli ve CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu oldu. Karşıyaka Belediyesi ve Karşıyaka Platformu'nun ortaklaşa düzenlediği ve ülke gündeminin tartışıldığı program Karşıyakalılar tarafından büyük ilgiyle karşılandı. 5 bin kişilik tribün alanının yanı sıra, üç bin kişilik saha kısmı da tamamen doldu.

Ellerinde Türk bayrakları ile marşlar söyleyen Karşıyakalılar, en çok ilgiyi Zülfü Livaneli'ye gösterdi. Sözleri sık sık alkışlarla kesilen Livaneli, salonda bulunan binlerce Karşıyakalı'nın 'Leylim Ley' ısrarını da geri çevirmedi. Sevilen şarkıyı salondakilerle birlikte seslendiren Livaneli'ye, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da eşlik etti. Livaneli; Başkan Akpınar'ın, geçtiğimiz aylarda vefat eden babası Kenan Akpınar'ın, Ereğli Belediye Başkanlığı döneminde, belediye hoparlöründen 'Leylim Ley' şarkısını dinlettiği için 2 yıl hapis cezası aldığını da hatırlatarak, “Bu şarkıyı rahmetli Akpınar'ın hatırasına söylüyorum" dedi.

Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar ise “Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan, Ulu Önder Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ı sinesinde barındıran Karşıyaka'ya hoşgeldiniz" dedi.
İZMİR, (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:14

İLGİLİ HABERLER