Dünya
  • 22.5.2013 13:44

Hortum bir eyaleti böyle yıktı geçti!..

Anadolu Ajansı ekibi ABD'deki hortum felaketinin ardından savaş alanını andıran Oklahoma'nın Moore bölgesini görüntüledi.
OKLAHOMA

ABD'nin Oklahoma eyaletinde yaşanan hortum felaketinin en fazla yıkıma yol açtığı Moore bölgesi, yollara devrilmiş enerji nakil hatları, tamamen ya da kısmen yıkılmış binaları ve etrafa savrulmuş otomobillerle adeta savaş alanını andırıyor.

Anadolu Ajansı ekibi, hortum felaketinin en fazla etkili olduğu Moore bölgesini görüntüledi.

Asker ve polisin birlikte görev yaptığı afet alanına bölgede yaşayanlar, yardım kuruluşları ve resmi yetkililer dışında kimsenin girmesine izin verilmiyor. Güvenlik güçleri, yağmalama ve hırsızlık gibi olaylara karşı yıkıntıların çevresinde nöbet tutuyor.

Öncelikli olarak su ve gıda gibi temel ihtiyaçların karşılanmasını isteyen yetkililerin çağrısı, aralarında Türklerin de bulunduğu çok sayıda yardım kuruluşundan karşılık görüyor.

Moore bölgesini civardaki şehirlere bağlayan yolların kapatılması nedeniyle çevre yollarda trafik yoğunluğu yaşanıyor. Bölgedeki arama-kurtarma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Bu arada, felaketin ardından bölgeye gelen yardım kuruluşları çalışanları ve gazeteciler, otellerde yoğunluğa neden oldu.

ABD'nin Oklahoma bölgesinde etkili olan hortum felaketinde 9'u çocuk 24 kişinin yaşamını yitirdiği, hortumun hızının saatte 321 kilometreyi, genişliğinin de 2,1 kilometreyi bulduğu açıklanmıştı.

Moore bölgesinde hayatı felç eden ve 45 dakikada 24 kişinin ölümüne neden olan hortumun yol açtığı zarar yaklaşık 1 milyar dolar olarak belirlenmişti.

Yetkililer, vatandaşları, sokağa çıkmama ve güvenli bölgelere doğru yönlendirme konusunda sık sık bilgilendirirken, ülke genelinde düzenlenen yardım kampanyaları da devam ediyor.

Oklahoma eyaletinde yaşayan Türk vatandaşları ile üye oldukları sivil toplum örgütleri de felaketzedeler için düzenlenen yardım kampanyalarına destek veriyor.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:07

İLGİLİ HABERLER