Gündem
  • 19.3.2008 15:50

HRİSTOFYAS: TÜRKİYE’YE SIRTIMI DÖNECEK KADAR GÜÇLÜ DEĞİLİM

KIBRIS Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, seçimlerin ardından adada oluşan yeni diyalog havası ve KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile cuma günü yapacağı görüşmeyle ilgili olarak, “Zamanımız yok, bu sefer başarmak zorundayız” dedi.

Hristofyas, bugün Rum Baaşkanlık Sarayı’nda yaptığı basın toplantısında görüşme öncesi son durumu değerlendirdi. Hristofyas, Rum tarafının tezinin, Kıbrıs konusunda iki tarafın üstlendikleri yeni uğraşın, 8 Temmuz Anlaşması'nı hareket noktası olarak alması gerektiği yönünde olduğunu söyledi. ‘8 Temmuz Anlaşması’nın bugüne kadar yaşama geçmesine izin vermeyen engel ve sorunların Talat'a göre neler olduğunu dikkatle dinlemeye hazır olduklarını vurgulayan Hristofyas, şöyle konuştu:

“Gecikmeler kaydedilmesini istemiyoruz. Zamanımız yok, bu sefer başarmak zorundayız. Yeni bir başarısızlık halkımız için, Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türkler için felaket olacaktır. Türkiye ile temas etme durumu olur ve Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile karşılaşırsam sırtımı dönmem. Türkiye’ye sırtımı dönecek kadar güçlü değilim” dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 12:57

İLGİLİ HABERLER