Gündem
  • 22.2.2015 17:20

Hüda-Par, '300'ün üzerinde saldırıya maruz kaldık'

Genel Başkan yardımcısı Hasan Aşkın, partisinin Ağrı 1'nci Olağan Kongresine katıldı. Aşkın, bir düğün salonunda yapılan kongrede erkek ve kadınların ayrı ayrı oturduğu yaklaşık 200 kişiye hitap etti. Hasan Aşkın, iktidarda olan parti ve mevcut belediyeyi elinde bulunduran parti kadar oyları olmamasına rağmen partilerinin taşlandığını, eleştirildiğini ve haksız iftiralara maruz kaldığını söyledi. Aşkın, şöyle dedi:

"Türkçe'de bir deyim var; 'Meyve veren ağaç taşlanır'. Dikkat ederseniz, parti olarak yola çıktıktan sonra an itibari ile 300’ün üzerinde saldırıya maruz kaldık. Bu saldırılar, dışlanmışlık, karalama neden? Bunun tek bir sebebi var; dile getirdiğimiz değer ve yargılar. Yıllardır 400 yıl önce hesaba alınıp İslam coğrafyasını, Müslüman halkını değerlerinden alıp yapılan bu hesapları bozarsanız olacağı bu olur."

Ağrı Valiliği'nden Kültür Kongre Merkezi'nde bu kongreyi yapmak için defalarca izin istediklerini ancak olumsuz yanıt aldıklarını bildiren Aşkın sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu soğuk havada analarımdan, bacılarımdan ve bu çocuklarımdan özür diliyorum. Kültür sarayı var, il başkanımızın defalarca müracaat etmesine rağmen her türlü engeli karşımıza çıkardılar ve vermediler. Marjinal bir parti olarak göstermeye çalışmakla marjinalleşmeyiz. Hak olan davamız zedelenmez. Zedelenen sen olursun, küçülecek olan sen olacaksın. Bu işin sonunda da zararı gören yine sen olacaksın. Nihayetinde Ağrı valimiz merkeze çekildi. Bu salonda olan herkesin hakkı da onun boynunda olacaktır. Ahrette bunun hesabını da soracağız."
Asef ULAŞ/AĞRI, (DHA)

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:59

İLGİLİ HABERLER