Gündem
  • 29.8.2009 05:02

HÜKÜMET AÇILIM SÜRECİNİ AÇIKLAYACAK...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''kayıkçı kavgasının içerisinde hakarete hakaretle karşılık verme yöntemini kesinlikle kabul etmediğini'' bildirdi.

Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı ile İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) arasında eğitim yatırımları konusunda işbirliğini içeren 5. protokolün imza töreni için İMKB binasına gelişinde basın mensuplarının çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı.

Erdoğan, ''MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli aleyhine dava açılıp açılmayacağı'' yönündeki soru üzerine şunları kaydetti:

''Bununla ilgili arkadaşlarımızın çalışmaları var. Hukuki açıdan tamamen hakaret içeren, saygıdan uzak sözler varsa bizim bundan sonra müracaat edeceğimiz kapı onları aynı dille cevap vermek olmayacak, tamamen hukuk yoluyla cevap vermek olacak.

Biz bir hukuk devletindeyiz. Hukuk devletinde de yargıyla bunların görüşülmesinin çok daha isabetli olacağına inanıyorum. Çünkü böyle bir kayıkçı kavgasının içerisinde hakarete hakaretle cevap verme yöntemini kesinlikle kabul etmiyorum. Arkadaşlarımla olayı tamamıyla yasalar çerçevesi içerisinde gereği neyse yapmak suretiyle sürdürüyoruz.''

Başbakan Erdoğan, ''demokratik açılım'' çalışmalarıyla ilgili bir soru üzerine de ''Bu konularla ilgili Pazartesi günü bu işin koordinasyonuyla sorumlu bakanımız bir basın toplantısı yapacak ve toplantıda süreci bütün açıklığıyla dile getirecek'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:28

İLGİLİ HABERLER