Ekonomi
  • 1.9.2007 00:17

HÜKÜMET HER KONUDA TASARRUF KARARI ALDI!.

ANKARA - Maliye Bakanlığı harcamalarda tasarrufu sağlamak amacıyla bir genelge yayımladı.
     Genelge kapsamında büro malzemesi, kırtasiye malzemesi ve taşıt alımı, 1 Eylülden itibaren durduruldu.
     Bakan Kemal Unakıtan imzalı genelge uyarınca, harcamalarda tasarrufu sağlamak amacıyla, genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri ile özel bütçeli idarelerin bütçelerinin ''kırtasiye alımları'', ''büro malzemesi alımları'', ''diğer kırtasiye ve büro malzemesi alımları, ''büro ve işyeri mal ve malzeme alımları'', büro ve işyeri makine ve teçhizat alımları, ''diğer dayanıklı mal ve malzeme alımları'', ''büro ve işyeri mefruşatı alımları'', ''taşıt alımları'' ekonomik kodlarından harcama yapılması, 1 Eylülden itibaren durduruldu.
     Ancak henüz ödemesi yapılmamış olmakla birlikte, 1 Eylüle kadar ihalesi sonuçlandırılmış, sözleşmeye bağlanmış, mal teslim alınmış, avansı verilmiş, kredili alımlarda kredi izni alınmış veya faturası kesilmiş olma durumlarından herhangi birinin gerçekleşmiş olduğu alımlara ilişkin söz konusu ekonomik kodlardan yapılacak harcamalar, bu kapsamın dışında tutuldu.
     Anılan kamu idare bütçelerinin yukarıda belirtilen ekonomik kodlarından, 1 Eylülden itibaren yeni hiç bir harcama taahhüdüne girişilmeyecek.
     İdareler tarafından, zorunlu haller dışında, yeni kiralama (taşıt, bina) yapılmayacak. Ülke genelinde ihtiyaç duyulan enerji ve su tasarrufu ihtiyacı da dikkate alınarak elektrik, su, doğalgaz ve telefon gibi mal ve hizmetlerin kullanımında azami tasarrufu sağlayacak her türlü tedbir alınacak. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:35

İLGİLİ HABERLER