Gündem
  • 30.4.2013 21:42

"Hükümet ile halk arasında diyalog kurmak istiyoruz..."

     Hakyemez, Tokat'ta bir otelde sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Akil İnsanlar Heyeti'nin temaslarına değindi.
     "Akil insan" olarak adlandırılmak istemediklerini belirten Hakyemez, "Akil isminden hareket edilerek farklı yorumlar yapılıyor. Bizim yapmak istediğimiz hükümet ile halk arasında bir diyalog kurmak. Onun için kendimizi diyalog grubu olarak görüyoruz. Bu toplantı, Türkiye için inşallah hayırlı olur" diye konuştu.
     Grup olarak çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Hakyemez, şunları söyledi:
     "Sizleri ikna etmek gibi bir düşünce içerisinde asla değiliz. Bu bizim haddimiz de değil. Bütün düşüncelere saygılıyız. Biz burada sürece neden destek verdiğimizi anlatıyoruz. Sizin süreçle ilgili görüşlerinizi, endişelerinizi öğrenmek istiyoruz. Süreci hükümet yönetiyor. Hükümetin bizimle ilgili bütçesi yok. Bunu açıkça ifade etmek istiyorum. Yol haritası yok. Hükümet bizden çalışmalarımız hakkında rapor oluşturulmasını istiyor."
     Hakyemez, Grup Başkan Vekili Vedat Bilgin, Sekreter Fatma Benli, Üyeler Kürşat Bumin, Şemsi Bayraktar, Oral Çalışlar, Bendevi Palandöken ve Yıldıray Oğur, katılımcılara çözüm süreci hakkında bilgiler verdi. Toplantı, soru cevap şeklinde devam etti.
     Bu arada, Hakyemez ile grupta yer alan bazı üyeler, toplantı öncesinde, Tokat Valisi Mustafa Taşkesen'i makamında ziyaret etti. Grup, valilik ziyareti ve otele geliş sırasında, ellerinde Türk bayrağı olan bir grup tarafından protesto edildi.
    
     Muhabir: Ekber Türkoğlu
     Yayıncı: İbrahim Uyar

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:45

İLGİLİ HABERLER