Gündem
  • 15.5.2004 01:47

HÜKÜMET "İMAM HATİPLİ BAŞBAKANI İÇİME SİNDİREMİYORUM" DİYEN BAŞKAN HAKKINDA SAVCILARI GÖREVE ÇAĞIRDI

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, “İmam hatipli başbakanı içime sindiremiyorum.” diyen Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok'un suç işlediğini söyledi. Savcıları göreve çağıran Bakan Şahin, “Bu ülkede okul farkı gözeterek halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek Barolar Birliği Başkanı sıfatını taşıyan kişiye yakışmaz. TCK'nın 312. maddesinin 2'nci fıkrasına giren çok ciddi suçtur.” dedi.

Zeytinburnu Belediyesi'nce düzenlenen, “5. Merkezefendi Geleneksel Tıp Günleri”nin açılışına katılan Bakan Şahin, gazetecilerin soruları üzerine, Özdemir Özok'un imam hatipler ve Başbakan Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerini değerlendirdi. Özok’un arkadaşı olduğunu ve böyle bir beyanda bulunabileceğine ihtimal vermediğini ifade eden Şahin, şöyle konuştu: “Sehven de olsa böyle bir beyanda bulunmuşsa, büyük bir hata yapmıştır. Bu ülkede eğitim ve öğretimde bulunan her okul cumhuriyetin okullarıdır. İmam hatip liseleri de Tevhid-i Tedrisat Kanunu çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarıdır. Ben de tahsilimi imam hatip lisesinde tamamladım.”

Türkiye’de siyasi kavga isteyenlerin olabileceğini belirten Şahin, milletin bu tür provokasyonlara gelmeyeceğini vurguladı. Şahin, şunları kaydetti: “Ülke yeniden ekonomik krizlere düşsün, yeniden varlığı olan insanlar bir gecede varlıklarının yarısını kaybetsin diye düşünen az da olsa insanlar olabilir. Ama millet bu provokasyonlara mahal bırakmayacaktır. Türkiye’de siyasi istikrar yakalanmıştır ve devam edecektir. Hiç kimse yakalanan huzuru bozucu eylemlere yeltenmesin.”

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:12

İLGİLİ HABERLER