Gündem
  • 17.5.2013 11:06

"Hükümeti eleştiren eylem istemiyorum"

Türkiye Gençlik Konfederasyonu Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu, İstanbul’da bulunan bütün üniversite öğrencileri ile bir toplantı yaparak, “Üniversitelerimizde Reyhanlı saldırısı ile ilgili hükümeti eleştiren ve Suriye halkını eleştiren eylemler istemiyorum” dedi.
Cevahiroğlu, öncelikle Reyhanlı saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlar için Allah’tan rahmet diledi. Yapılan bu saldırının birlik ve beraberliği bozmaya yönelik bir saldırı olduğunu ifade eden Cevahiroğlu, şöyle konuştu: “Hükümetimizin başlatmış olduğu çözüm sürecine yönelik bir saldırıdır. Fakat hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklar. Bu saldırılar Türkiye halkı ile Suriye halkının arasını açmaya yönelik saldırılardır ama başarılı olamayacaklardır. Bilakis bu saldırı Türkiye ve Suriye halkının kardeşliğini daha çok pekiştirecek. Değerli arkadaşlarım biz gençler olarak üniversite öğrencileri olarak bu tip terör olaylarının karşısında daha duyarlı olmalıyız. Provokatif eylemlere alet olmamalıyız. Dış güçlerin ve emperyalist güçlerin oyununa gelmemeliyiz. Üniversitelerimizde Reyhanlı saldırısı ile ilgili hükümeti eleştiren ve Suriye halkını eleştiren eylemler istemiyorum.”
Cevahiroğlu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Reyhanlı halkına yapılan bu saldırıyı karşılıksız bırakmayacak ve bu saldırının arkasında hangi devletler ve hangi milletler varsa hesabını soracak güçte ve konumda olduğunu sözlerine ekledi.
(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:15

İLGİLİ HABERLER