Gündem
  • 25.7.2009 15:55

HÜKÜMETİN KÜRT AÇILIMI BAHÇELİ'Yİ ÖFKELENDİRDİ...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Konya İl Kongresi'ne katıldı. Bahçeli, Kongre'de yaptığı konuşmada, tüzük gereği, partinin 9'uncu olağan kurultayının, en geç 19 Kasım 2009'da gerçekleştirileceğini duyurdu. İktidara yüklenen Bahçeli, Türkiye'nin, “tutarsız, ilkesiz, işbirlikçi ve teslimiyetçi bir siyasi iktidar tarafından 6 yıl, 8 ay ve 8 günden bu yana yönetilmekte” olduğunu savundu. AKP'nin Kürt açılımına da değine Bahçeli, konu ile ilgili olarak, “Cumhurbaşkanı'nın, Başbakan'ın, ana muhalefetin ve İmralı canisinin bir eksende buluşması büyük bir talihsizliktir, büyük bir gaflettir,” diye konuştu.

MUHALEFETE DE YÜKLENDİ
Yaklaşan kongre nedeniyle parti içerisinde birlik çağrısında bulunan Bahçeli, ayrıştırma yapmakla suçladığı AKP iktidarını da şu sözlerle eleştirdi: “Gerilim stratejisiyle siyasetin geleceğini planlamaya çalışanlar bu ülkeyi önce ayrıştıracak, sonra çatıştıracak, sonra da bölecektir. Bugün dikkat ederseniz, etnik temelde bir bölünme, inanç temelinde bir çatışma, cepheleşme ve mezhep temelinde ise bir dışlanma oyunu oynanmaktadır.” Bahçeli, “dilim varmıyor söylemeye ama” diyerek, AKP hükümetinin Kürt açılımına da değindi ve ana muhalefet partisinin de bu konuda destek verme gafletinde bulunduğunu kaydetti.

MHP lideri, “İmralı canisi” diye nitelediği Abdullah Öcalan'ın da 15 Ağustos'ta bir yol haritası sunacağını hatırlattı ve “Cumhurbaşkanı'nın, Başbakan'ın, ana muhalefetin ve İmralı canisinin bir eksende buluşması büyük bir talihsizliktir, büyük bir gaflettir,” dedi.

Bahçeli: " MHP'nin milleti kucaklamasını, milletin MHP'yi bağrına basmasının önemli günlerini yaşadığmız böyle günlerde MHP üzerine oynana her türlü oyun kendisini hissettirerek arttıracak ve acaba MHP'nin gelişimi nasıl engellenebilir denilerek bir takım faaliyetlerle karşı karşıya kalmamız normaldir. Eğer bir gün birileri MHP ile gelişimini engelini durdurabilecek faaliyetleri ortaya koyduğu sürece biliniz ki MHP'nin varoluş gayesi, misyonu ve vizyonu devam ediyor demektir. Birileri MHP ile hiçbir şart altında ilgilenmeyi terk eder ve gündeminden düşürür ise biliniz ki o gün MHP'nin gayesi, misyonu ve vizyonu ortadan kalkmıştır. Bu millet var oldukça MHP'nin misyonu ve vizyonu devam edeceğine göre MHP ile uğraşı da devam edecektir. MHP ile uğraşıldığı her gün inanınız ki gücü artıyor hedefe yaklaşıyor demektir.

İşte bugün ülkeyi yöneten AK Parti iktidarının ortaya koymuş olduğu Türkiye görünümü budur. Herşeyden evvel bu ülkeye sevdalı bu davaya gönül vermiş arkadaşlarım olarak Türkiye'nin nereden nereye götürülmek istendiğini çok iyi anlamak durumunda olmalıyız. Türkiye'nin bu acı gerçeklerini hiçbir şart altında gözardı etmemeliyiz. Türkiye üzerinde oynanan oyunların her aşamasında farkında olmalıyız ve MHP'nin varlığının devamını gerekçelerinin burada bulunduğunu da unutmamalıyız. Önümüzdeki günler için milletimizin mecbur bırakıldığı şartları aşmanın tek yolu MHP'nin iktidarı ile mümkün olabileceğini de hepimiz iyi bilmeliyiz. O sebepten dolayı MHP olarak Türkiye'nin gündemini her an yakından takip etmeliyiz dünya konjoktürünü ve o konjöktürün dalgalarını iyi bilmeli iyi anlamalıyız ve bütün bunlara karşılık MHP'nin geleceğini iyi hazırlamalıyız. Kurultay'da sorumluluk üstlenen arkadaşlar olacaktır. Üstlendiği sorumluluğu günü gelecek başka arkadaşlara devretmesi gerekecektir. İşte bugün Konya'da yıllardan beri bu davaya büyük hizmetleri dokunan arkadaşlarımızı da şereflendirmiş olduğu bu kurutlayda kısa bir süre içinde görev üstlenerek 29 Mart'ta yapılmış olan seçimlerde 48 Belediyeyi kazanmış olması gelecekte iktidar olma hedefinin göstergesidir. Böyle bir hedefi her zaman ortaya koymaktayız.

Şimdi bu başarıyı bir kilometre taşı olarak kabul edip 2010- 2011 yılında MHP'nin Konya'da birinci parti olarak çok sayıda milletvekilliğini kazanarak iktidarını hazırlayacak bir vazifenin sorumluluğunu bugünden itibaren görev üstlenen arkadaşların sorumluluğunda olacaktır. Görev üstlenen kim olursa olsun önce Konya sonra Türkiye diyerek yolumuza devam etmeliyiz. Bu gibi konularda birlik ve beraberlik içinde olamayacaksak hiç kimse nebizi kandırsın ne arkadaşlarımızı kandırsın. Önümüzdeki günleri bu manasıyla yorumlamakta fayda vardır. 6 yıl 8 ay 8 günden bu yana iktidar olan ve 3 hükümet kuran AK Parti nelerle meşgul oluyor. Bu gidişat iyi bir gidişat değildir. Bugün dikkat ederseniz etnik temelde bir bölünme inanç temelinde bir çatışma cepheleşme ve mezhep temelinde ise bir dışlanma oyunu oynanmaktadır. Her konu ikiye ayrılıyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:06

İLGİLİ HABERLER