Dünya
  • 22.1.2014 09:40

Hükümetle muhalefet ilk defa yüzyüze

BM öncülüğünde Suriye'de devam eden iç savaşa çözüm bulabilmek için bugün İsviçre'nin Montrö kentinde Cenevre-2 Konferası düzenleniyor. Uzun ve zorlu diplomatik çabaların sonunda toplanan barış konferansının Montrö'deki ilk günü büyük çapta törensel nitelikte geçecek.

Üç yıl içerisinde 130 bini aşkın insanın canına mal olan savaşın sona erdirilmesi konusunda arabuluculuğu Birleşmiş Milletler özel elçisi Lahtar Brahimi üstlendi.

Cenevre 2 olarak adlandırılan bu konferansın kilit önemdeki anlaşmazlık konusunu Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın görevden inip inmemesi tartışması oluşturuyor.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Suriye resmi haber ajansı Sana'nın aktardığına göre, ''Cumhurbaşkanı ve rejim bizim ve Suriye halkının kırmızı çizgileridir. Hiçkimse cumhurbaşkanlığı makamına dokunamaz.'' dedi.

Öte yandan ana muhalefet grubu Suriye Ulusal Koalisyonu'nun genel sekreteri Badr Camus ise İsviçre'ye indikten sonra Reuters ajansına verdiği demeçte ''Suçlu Beşar Esad'ın görevden alınıp rejimin değiştirilmesi ve katillerin yargı önüne çıkartılmasından daha azını kabul etmeyiz.'' diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:18

İLGİLİ HABERLER