Gündem
  • 21.10.2019 15:47

Hulusi Akar resti çekti! O ülkeyi asla yalnız bırakmayız

TRT World Forumu'nda konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Türkiye, KKTC'nin garantör ülkesi olarak Kıbrıs'ın haklarını koruyacaktır. Bu ülke dışarıda bırakılamaz." dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TRT World Forum'da konuşuyor. Akar, "Müttefiklerimiz PKK ile eşdeğer olan YPG'yi destekledi. YPG bazı müttefiklerimizden silah alıyor. Bu silahlar bize doğrultuluyor" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İstanbul'da düzenlenen TRT World Forum'da konuştu,

Akar'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

NATO ile bir araya gelerek tehditlere karşı savaşmada ortak bir çerçevede hareket etmemiz gerekiyor.

"Bu ülke dışarıda bırakılamaz"

Türkiye, KKTC'nin garantör ülkesi olarak Kıbrıs'ın haklarını koruyacaktır. Bu ülke Doğu Akdeniz'de dışarıda bırakılamaz.

Türkiye uzun zamandır terörizmden muzdarip oldu. PKK terörist bir grup olarak tanınmıştır çoğunluk tarafından. Ancak müttefiklerimiz arasında bazı ikilemler olduğunu görüyoruz YPG konusunda. Müttefiklerimiz PKK ile eşdeğer olan YPG'yi destekledi. YPG bazı müttefiklerimizden silah alıyor. Bu silahlar bize doğrultuluyor.

Barış Pınarı Harekatı'nda amacımız terör tehdidini ortadan kaldırmaktır. 2 milyon yerlerinden edilmiş Suriyeliler, gönüllü olarak kendi anayurtlarına dönebilsinler. Siyasi birliği korumaya çalıştık en başından beri. PKK ve YPG Kürt ve Suriyeli kardeşlerimizi temsil edemez. Son günlerde gördük ki, 9 aylık bir bebek trajedik bir şekildi öldürüldü.

Güncellenme Tarihi : 21.10.2019 14:44

İLGİLİ HABERLER