Yaşam
  • 14.11.2007 09:42

HÜLYA AVŞAR İLE YAŞAR NURİ ARASINDA AKP POLEMİĞİ

Türkmax kanalında Hülya Avşar'ın konuğu olan Öztürk'ü Avşar'ın sözleri çok gerdi. Yaşanan diyalogları Miliyet yazarı Melih Aşık köşesinde yayınladı.
YNÖ - Kur'an-ı Kerim'in istediği; kadının göğsünü kapatmasıdır... Başörtülerinizi indirin, göğsünüzü kapatın. O dedikleri ayetten "Başınızı örtün" çıkmaz.

HA - Bu, çok güzel bir şey...

YNÖ - Burada insan hakları önemlidir. Ben 30 yıl üniversitede, 10 yılı dekanlık, görev yaptım. Benim ilk zamanlarımda Türk üniversitelerinde böyle bir şey yoktu. İsteyen istediği gibi başını örtüyordu veya açıyordu. Ama birileri başı örtmek üzerinden siyaset yapma hayasızlığına başlayınca iş çığırından çıktı. Bir bilim insanı, Bahriye Üçok, "Başın örtülmesi örftür; isteyen örter, isteyen örtemez, din değildir" dediği için öldürülmüştü. Şimdi kalkıp diyorlar ki mahalle baskısı... Ne mahalle baskısı! Siz kan soktunuz bu işin içine.

HA - AKP'nin dini sömürdüğüne inanmıyorum. Ama belki bir şekilde dini kullanarak toplumsal değerleri korumaya çalıştıklarını düşünüyorum.

YNÖ - Bakın, benimle konuşurken dikkatli olun! Bunları bana onaylatamazsınız. Yani siz AKP'ye buradan bir mesaj vermek istiyorsanız onu benim üzerimden vermeyin.

HA - Hayır, kimseye mesaj vermiyorum. Size sorduğum soruların cevapları bu aklıma gelenler.

YNÖ - Bana sorduğunuz sorunun cevabını siz mi vereceksiniz? O zaman beni niye çağırdınız? Bırakın cevapları ben vereyim. AKP'ye kadarkiler dini sömürdüler. AKP bu sınırı çok aştı. AKP dini kullanarak Türkiye'yi çökertmek isteyenlerle işbirliği yapıyor. Dini sömürenler, AKP'ye kadar, hiçbirisi mesela İslamın bin yıllık düşmanlarıyla işbirliği yapmadılar. İslamın Hıristiyan sömürüsüne araç yapılmasını sağlayan Ilımlı İslama eşbaşkanlık yapmadılar. AKP'nin günahlarını din sömürüsü tabiri ifade edemez. Çünkü dini, İslamın düşmanlarıyla birleşerek, Ortadoğu projesini Türkiye'nin aleyhinde kullanmada araç yaptı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:41

İLGİLİ HABERLER