Gündem
  • 9.10.2008 11:41

HÜLYA AVŞAR'DAN İLGİNÇ TERÖR ÇÖZÜMÜ

Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Aktütün karakoluna yönelik saldırıyı kınarken, kadınlar olarak üç aşamalı eylem planı oluşturduklarını açıkladı. Buna göre, kadınlar bir araya gelerek organizasyon düzenleyecek, eğitim çalışmaları yapacak. Dernek üyelerinden Hülya Avşar "Terörü bir teröristin, bir şehidin annesi halledebilecek. Anneler 'teröre hayır' dediği müddetçe ne devlet, ne silahlar, ne Amerika kimse buna sebebiyet veremeyecek" dedi.
TİKAD tarafından Conrad Otel'de düzenlenen basın toplantısında TİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Bulut, Başkan Yardımcısı Demet Sabancı, Hülya Avşar gibi isimler katıldı.
Vatan sağolsun demekten fazlası
Başkan Bulut, "'Hepimiz anneyiz' diyen iş kadınları, çocuklarımızın cenazelerinde ağlamaktan, 'Vatan sağolsun' demekten fazlasını yapmanın zamanının geldiğinin, Aktütün Karakolu'na yapılan saldırıyı unutmayıp, unutturmayacağımızın altını çizerek, terörün üzerindeki örtüyü kaldırmak ve toplumsal bilinci oluşturmak için eylem planı hazırlamıştır" dedi.
Üç aşamalı eğitim planı
Bulut bunun için üç aşamalı eylem planı hazırladıklarını söyledi. Ayrıntıları Kasım ayında açıklacak eylem planının ilk ayağında 'Teröre Karşı Tek Ses' sloganıyla bir kampanya başlatılacak. Bu kapsamda tüm halk tek ses, tek yürek olmaya davet edilecek ve terör örgütünün Kürtlerle özdeşleştirilemeyeceği ve yıllarca birlikte yaşamış etnik grupların birlikte mücadele vereceği vurgulanacak. Planın ikinci ayağında 'Kadınlar Olaya El Koyuyor' sloganıyla kasım ayında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la komutanların eşlerinin, şehit annelerinin, sivil toplum kuruluşu temsilcisi kadınların ve dünya kadınlarının davet edileceği büyük bir organizasyon yapılacak. Bu organizasyonda 'Terör için dünya kadınları el ele' mesajı verilecek. Eylem planının üçüncü ayağındaysa anne faktörünün toplumun geleceği için öneminden hareketle 'Hepimiz Anneyiz' sloganıyla Türkiye'nin her bölgesinde eğitim seminerleri düzenlenecek.
Avşar: Anneler 'teröre hayır' demeli
Toplantıya katılan TİKAD üyelerinden sanatçı Hülya Avşar "Terörü bir teröristin, bir şehidin annesi halledebilecek. İşin en önemli kısmı bu bence. Anneler 'teröre hayır' dediği müddetçe ne devlet, ne silahlar, ne Amerika kimse buna sebebiyet veremeyecek" diye konuştu. Diyarbakır'da ilk bale okulunu açan işkadını Zeliha Yılmaz, "Ben bir Kürt kadınıyım. Aynı zamanda anneyim. Güneydoğu farklı şekilde lanse ediliyor, ama tabii ki biz de terörü lanetliyoruz. Güneydoğu bu konuda her zaman birlik içindedir" dedi. (Radikal)

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:35

İLGİLİ HABERLER