Gündem
  • 29.10.2008 01:21

HÜLYA KOÇYİĞİT İLK ROLÜNÜ FİLİZ AKIN'A NASIL KAPTIRMIŞ?..

15 yaşındayken Memduh Ün ile tanışan Hülya Koçyiğit, yaşı küçük olunca fırsatı Filiz Akın'a kaptırmış. Akın ve Koçyiğit, o dönemde yaşanan bu olayı anlattı... Ankara'da konservatuarın bale bölümünde okuyan Hülya Koçyiğit, o yıllarda Memduh Ün'ün kendisiyle tanışmak için okula geleceği haberi üzerine yaşadıklarını anlattı. Filiz Akın'ın Kanal 1 ekranlarında yayınlanan 'Pazar Sohbetleri' programına konuk olan Koçyiğit, yıllar önce yaşanan olayı Akın ile birlikte ilk kez aktardı. 'Akasyalar Açarken' filmine başrol kadın oyuncu arayan Memduh Ün'ün, Filiz Akın'ı tercih etmesinin nedenini ikili kendi ağızlarından aktardılar.
Koçyiğit, "Memduh Ün, Ankara'ya gelmiş. 'Seninle tanışmak istiyor' denildi. Konservatuarı bir heyecan sardı. Biri ayakkabısını veriyor bunu giy diye, birisi elbisesini veriyor falan. Beni süslediler püslediler. 15 yaşlarındaydım. Beni hazırladılar ona güzel görüneyim diye. Gerçekten yaşım çok küçüktü. Daha sonra öğrendim ki Filiz Akın'la filmi çekmiş" diye konuştu.
Filiz Akın da o sıralarda bu olayı nasıl duyduğunu şöyle anlattı: "Ben de Artist Mecmuası'nın yarışmasını kazanmıştım fakat sinemaya girip girmemekte tereddüt ediyordum. Memduh Bey'i ikna etmişler, 'Sen Filiz'i ikna edebilirsin' diye. Ankara'ya geldi. Senden bahsetmişler. Senin çok yetenekli olduğunu söylemişler ama seni gördükten sonra 'O daha çok küçük, çocuk' demiş ama seni aklında tutmuş daha sonraki seneler için."
Ajda Pekkan'ın unutamadığı jesti
Koçyiğit, Ajda Pekkan ile ilk tanışmasını ve yıllardır süren dostluğun altında yatan ilk paylaşımlarını da anlattı.
Sinemaya ilk adım attığı Susuz Yaz filminin çekimleri öncesinde Metin Erksan'ın kendisine 'Ses Mecmuası'nın kapak kızı yarışmasına girmesi tavsiyesinde bulunduğunu anlatan Hülya Koçyiğit, yıllardır bilinen bir yanlışlığı da düzelterek şöyle konuştu:
"Susuz Yaz filminin çekileceği zamanlarda Ses Mecmuası'nın 'Kapak Kızı'yarışması vardı. Benim hep Ses Mecmuası'nın kapak yıldızı olduğum için sinemaya girdiğimi zannediyorlar. Metin Bey "İyi olur girerse tanıtım açısından" deyince girdik yarışmaya. Fakat ben yine o çocuksu hallerdeydim. Ajda Pekkan kazandı. Ajda Pekkan'ın kazanması da çok haklıydı. Çok hoş bir genç kızdı gerçekten. Ama bu bir yetenek yarışması mı güzellik yarışması mı pek anlaşılamadı."
Ünlü yıldız, o yarışmada tanıştığı Ajda Pekkan'ın bir jestiyle birlikte dostluklarının başladığını ve hala sürdüğünü anlatarak "Orada Ajda'yı hiç unutmadım. O gün bugündür çok sevdiğim bir arkadaşımdır. Bir plajda çekimler yapılıyor. Bir de mayolu alalım dediler. Biz annemle birbirimize baktık. 'Eyvah mayomuz yok' dedik. Sonra biz kenara çekildik. Bizimle çekim yapılamayacak diye. Ajda bana 'Benim yanımda bikinim var. Ben sana mayomu veririm' dedi. Peki dedim ama o anda birbirimize öyle sarıldık ki cankurtaran gibi. Onun o jestini hiç unutmuyorum."
Televizyon Gazetesi / Engin Medya

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:53

İLGİLİ HABERLER