Medya
  • 10.1.2006 00:54

HÜRRİYET VE YENİ ŞAFAK ARASINDA 'YALAN HABER' TARTIŞMASI!..

Medyatava - Hürriyet'in, Yeni Şafak'ın haberini 'bir kaynağa' yalanlattığı haberi üzerine Yeni Şafak, 'yalanlama haberini' yalanlattı.

Biraz karışık mı geldi?

İŞTE YENİ ŞAFAK'TA BUGÜN YER ALAN AÇIKLAMA:
 

Hürriyet gazetesinde "eşsiz davet uydurma haber" başlığıyla dün yayımlanan haberin uydurma olduğu belirtildi. 'Çok üst düzey' bir yetkili, Yeni Şafak'ın önceki gün yayınladığı Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Afganistan Devlet Başkanı Hamit Karzai'ye Köşk'te verdiği yemekte yaşanan bir diyalogla ilgili haberin uydurma olduğuna dair Hürriyet'te çıkan haberin, "uydurma" olduğunu net ve kesin br dille ifade etti. Aynı yetkili, "Haberin uydurma olduğuna dair yayınlanan haber tamamen uydurma, yalan ve gerçek dışıdır" dedi. Yekili şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanlığı ciddi ve kanunla belirlenen hiyerarşisi olan bir kurumdur. Bir Genel Sekreterlik ve ayrıca Basın Müşavirliği makamları bulunmaktadır. Dolayısıyla, Sayın Cumhurbaşkanı veya sayın eşi hakkında yayınlanan haberlerle ilgili olarak düzeltilmesi gereken noktalar varsa, bu düzeltme ilgili yerler tarafından yapılır. Sayın Cumhurbakanı veya eşi hakkında bir gazetede çıkan haberin bir başka gazete tarafından yalanlanması cihetine gidilmesi usulen doğru olmadığı gibi, kamuoyunda o haberin doğru olduğu kanaatini pekiştirir."

Bir başka üst düzey yetkili de konu hakkında, "Bir haberin doğruluğu veya yanlışlığı gazeteye ilgili kurum veya şahıs arasındaki bir sorundur. Başka gazetenin kendisinden yazılması istenen yalanlama haberi, özellikle de haberin konu olduğu gazeteye sormadan yayınlaması mesleki etik açısından doğru bir davranış değildir" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:17

İLGİLİ HABERLER