Gündem
  • 23.9.2013 02:20

Hüseyin Çelik: PKK silaha dönerse...

Çelik'in konuşmasından satırbaşları:
-Yediğimiz balıkların isimlerinin Türkçe olduğunu mu sanıyorsunuz? Bunun dışında günlük hayatımızda kullandığımız sözcüklerin çoğu Türkçe değildir. Şimdi bunları tutup atalım mı?
-BDP'liler Öcalan'ın tüm görüşlerini Meclis'te söylese bu beni rahatsız etmez. Ama bunu terörün gölgesi adına yapmadığı zaman demokratik siyasettir.
-"Bu memlekette Kürt yoktur" noktalarını aştık. Anne kızıyla cezaevinde Kürtçe konuşamıyordu. Düğünlerde Kürtçe şarkı çalındığında polis orayı basardı. Yıllar yılı siz bir halkı yok saymışsınız. Bu hiçbir yerde kabul edilecek birşey değil. Okulda kendi dilimi öğrenmek istiyorum dedin. Kurslar açıldı, üniversitelerde bölümler açıldı. Yer isimlerle ilgili tabular yıkıldı. Bütün bunları yaptıktan sonra BDP'li çevreler bunlar yapılıyor ama bunları biz bastırıyoruz da oluyor. Eğer bugün AK Parti iktidarı olmasaydı vurmanızla, kırmanızla bu hakları elde edemezdiniz. Bir kere çıkıp da "bu hükümet bugüne kadar kimsenin yapmadığını yaptı" deyin.
-PKK çevresinden yapılan "geri çekilmeyi durdurduk" açıklaması bir propagandadır. Bir kısım medya da buna çanak tutuyor.
-PKK isterse silaha dönsün, biz bunu yine yapacağız. Çünkü Kürt vatandaşlarımızın hakları onların vicdanına teslim edilecek şey değil.
Kaynak: Haber7

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:47

İLGİLİ HABERLER