Asayiş
  • 27.10.2008 17:51

HÜSEYİN ÜZMEZ'İ SEVİNDİREN RAPOR

OSMAN AKIN
BURSA - Edinilen bilgiye göre, 14 yaşındaki B.Ç.'nin "beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde cinsel istismar" suçundan tutuklu bulunanan Hüseyin Üzmez'in yarınki duruşması öncesinde beklenen rapor geldi. Saniye Rıza Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan mağdure B.Ç. için İstanbul Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Dairesi'nden gönderilen 17 sayfalık raporunda 'beden ve ruh sağlığının bozulmadığı' belirtildi. Yarın 2. kez, 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak olan ve 6 aydır tutuklu bulunan Üzmez'in bu raporla
birlikte hürriyetine kavuşması bekleniyor.
Bilindiği gibi, Hüseyin Üzmez'in tahliyesi için, Adalet Bakanlığı'nda kadınların evlenme yaşı ve tecavüz davalarında şikayet yaşıyla ilgili bir taslak çalışması yapıldığı iddiaları tepkilere yol açmıştı. Geçen celsedeki duruşmada, sanık Üzmez, olay günü yemekte kendisine tanımadığı kişiler tarafından zorla kola içirildiği için rahatsızlandığını söylerken, aynı davada sanık olarak yargılanan B.Ç.'nin annesi L.Ç. de iddiaların asılsız olduğunu söylemişti.
Küçük B.Ç. ise soruşturma aşamasındaki ifadelerininin hepsini yalanlayıp, Üzmez'in kendisine yönelik hiç bir cinsel saldırısının olmadığını ifade etmiş, davanın müştekisi baba da sanıktan şikayetçi olmadığını belirtmişti. Üzmez'in avukatlarından Ömer Yüzgül ise sanığın tutukluluğu için önem arz eden raporun lehe olması sebebiyle, müvekkilinin yarınki duruşmada tahliyesini beklediklerini söyledi.

(İHA)

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:56

İLGİLİ HABERLER