Dünya
  • 30.11.2007 00:04

HZ. MUHAMMED'E HAKARET ETTİĞİ ÖĞRENİLEN ÖĞRETMENE HAPİS!..

Sudan'da, bir oyuncak ayıya ''Muhammed'' adını verdiği için Hz. Muhammed'e hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan İngiliz öğretmene 15 gün hapis ve sınırdışı edilme cezası verildi.
Gillian Gibbons'ın avukatı Ali Muhammed Hecap, yargıcın öğretmeni suçlu bulduğunu ve 15 gün hapis cezası ve sınırdışı cezaları verdiğini kaydetti.
54 yaşındaki Gibbons'ın çalıştığı okulun yönetimi ise 5 gündür hapiste olan öğretmenin, 10 gün daha hapiste kalacağını bildirdi. Okul yöneticisi Robert Boulos, kararın adil olduğunu ve temyize gitmeyeceklerini söyledi.
Gibbons, kimi öğrenci velilerinin, öğretmenin bir oyuncak ayıya ''Muhammed'' adını verdiği yönünde şikayette bulunmaları üzerine tutuklanmıştı. Öğretmenin yargılandığı ''dini nefreti körüklemek'' suçunun cezasının 40 kırbaç, 6 ay hapis ya da para cezası olabileceği belirtiliyordu.

İNGİLTERE: ''DÜŞ KIRIKLIĞINA UĞRADIK''
Öte yandan İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Sudan'daki mahkemenin verdiği karar nedeniyle aşırı derecede düş kırıklığına uğradıklarını açıkladı.
Bakanlık açıklamasında, Sudan'ın İngiltere Büyükelçisi'nin kararla ilgili açıklama yapmak üzere bakanlığa çağrılacağı kaydedildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:26

İLGİLİ HABERLER