Asayiş
  • 9.5.2013 16:52

İBDA-C eyleminde polise saldırı!..

BOLU F Tipi Cezaevi'nde ömür boyu hapis cezasını çeken İBDA-C lideri Salih İzzet Erdiş'e destek olmak için cezaevinin önünde toplanan grup, kendilerini engellemek isteyen polise saldırdı. Polis, cop ve biber gazı kullanarak saldırganları etkisiz hale getirdi.

Ömür boyu hapis cezasına çarptırılan İBDA-C lideri Salih İzzet Erdiş'e destek olmak isteyenler, cezaevinin önüne yürümek istedi. Bolu Valiliği'nin daha önce aldığı karar nedeniyle cezaevinin önünde basın açıklaması ve gösteri yapılmasına izin verilmemesi üzerine polis, grubun barikatı aşmamasını istedi.

POLİSE TAŞ VE TEKME

Grubun içerisindeki yaklaşık 10 erkek kol kola girerek barikata doğru yürüdü. Taş atıp, tekme atarak saldıran kişilere polis müdahalede bulundu. Polise saldıran kişilere kadınlar da katıldı. Polis biber gazı ve cop kullanarak grubu dağıtmaya çalıştı. Bir kadın polisin düşürdüğü telsizi yerden alarak anteninden tutarak polisin üzerine fırlattı. Polis, etkisiz hale getirilen yaklaşık 20 kişiyi ekip araçlarına götürdü. Biber gazından polis de etkilendi. Biber gazından etkilenen polis ve göstericiler limon ve su ile yüzlerini yıkadı.

Gözaltına alınan kişiler Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Diğer kişiler ise polisin kontrolü altında araçlarına bindirilerek uzaklaştırıldı.

 

DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:30

İLGİLİ HABERLER