Yaşam
  • 29.8.2009 12:57

İBRAHİM SADRİ İLE ŞİİR GİBİ TİTAN TÜRÜ SAADET ZİNCİRİ!..

‘Çorap satıp yılda 250 bin lira kazanın’ diyen EMS, İbrahim Sadri ile ava çıktı

Titan saadet zinciri modelinin bir benzeri, tekstil alanında ortaya çıktı. Eyüp Erol’a ait Erol Group, Erol Marketing Sistem (EMS) adında bir model ile 60 TL ödeyen herkesi ana bayisi olmaya davet ediyor. Ana bayiler, kendi alt bayilerini kuracaklar ve sisteme dahil ettikleri her üye başına 3 TL kazanacaklar.

Saadet Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Başkan adayı olan Eyüp Erol’un şirketinin uygulamaya soktuğu bu sistemin tanıtımını ise şiirleri ile tanınan İbrahim Sadri yapıyor. Sadri, 20 dakikalık bir video ile sistemi anlatıyor ve “Erol Grup bünyesinde oluşturduğumuz sisteme dahil olun, kolay kârlı iş yapın” diyor.

Ekonomik krizle birlikte ortaya çıkan Titan tipinde saadet zincirlerinin bir benzeri Saadet Partili Eyüp Erol’a ait şirket tarafından uygulamaya konuldu. 2001’den bu yana tekstil alanında faaliyet gösteren Erol Group, hayata geçirdiği Erol Marketing Sistem (EMS) ile çok katlı pazarlama anlayışını devreye soktu.

Sistem genel olarak hiç çalışmadan sadece sisteme yeni üye kazandırarak para kazandırmayı vaadediyor. Yasal sıkıntıları ortadan kaldırmak için de ortada ana işin tekstil ürünleri satışı olduğu dikkati çekiyor. Sistemin bir süredir devrede olduğu ve bugüne kadar 50 bin kişiyi sisteme üye yaptığı iddia ediliyor.

Bu kağıt üzerinde kârlı görünen sisteme dahil olmak için mevcut üyelerden birinin sahip olduğu referans şifresini bilmek gerekiyor. Yani ancak sistem içindeki bir üye size kefil olursa EMS’nin yeni üyesi olabiliyorsunuz.

Şirketin EMS sistemine üye çekebilmek için açtığı yaklaşık 20’ye yakın internet sitesi olduğu dikkati çekiyor. Bunlardan en kapsamlı olanı ise www.erolmarketing.org adresli olanı. Üye olmak isteyenlere sitede hemen bir kefil atanıyor. Sitede EMS üyelerinin 4 koldan kazanç sağlayacakları öne sürülüyor ve modelin geniş anlatımı yapılıyor.

Sistem Harvard’da dersmiş

EMS’nin daha iyi anlaşılabilmesi için internet sitesinde ’sıkça sorulan sorular’ başlıklı bir bölüm açan şirket sisteme üye olmak isteyenlerin kafasındaki olumsuz imajı yıkmak için merak edilen konularda ayrıntılı açıklamalarda bulunuyor. Şirket bu açıklamalar içinde uygulanan sistemin dünyanın pek çok ülkesinde başarılı örnekleri olduğunu hatta Harvard’da branş dersi olarak okutulduğunu iddia ediyor.

Fikir bana ait

Erol Tekstil’e ait Erol Marketing Sistem’in başında bulunan Eyüp Erol’un oğlu 23 yaşındaki Mahmut Erol, sistemi kendisinin kurduğunu belirtti. Mahmut Erol şirkette babasının da faal olarak yer aldığını ifade ederek şöyle devam etti: “Erol Marketing Sistem resmi olarak bana ait. Ancak babam da faal olarak yer alıyor. Kurduğumuz bir network sistemi. Doğrudan satış yapıyoruz. Ama dileyenler ürünlerimizden almayıp sadece üye olabiliyor. Bu sayede yeni üyeler edinip tanıtım yapmış oluyoruz. Bu sistemi kurmak benim fikrimdi. Sakarya Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun oldum. Üniversitede network marketing’e ilgi duydum.”

1 yılda sadece 200 TL kazandım

Sisteme bir yıl önce üye olan tekstil işçisi Erdinç Ermanlar şu ana kadar sadece 200 TL kazandığını belirti. Ermanlar, “Arkadaşlarımın aracılığıyla bu sistemle tanıştım. Başka üyeler bulmak için bir internet sitesi kurdum ancak beklediğim gibi olmadı. Üye olurken para kazanacağım umuduyla yaklaşmıştım ama hiç de kolay olmadı. İnsanlar zaten şüpheyle yaklaşıyorlar. Herkes güvenmiyor. Ben bu nedenle sadece 11 kişiyi üye yapabildim” dedi.VATAN GAZETESİ

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:28

İLGİLİ HABERLER