Dünya
  • 31.1.2014 01:37

İbrahimi, 'Hayal kırıklığı içindeyim'

BM ve Arap Ligi Suriye Özel Temsilcisi Lehdar el İbrahimi, Suriyeli taraflar arasında yarın sona erecek olan müzakerelerin ilk raundunda sağlam bir sonuç elde edilmesini beklemediğini ancak yaklaşık 1 hafta sonra başlayacak olan ikinci raundun daha yapıcı geçmesini umduğunu söyledi.
BM ve Arap Ligi Suriye Özel Temsilcisi İbrahimi, İsviçre’nin Cenevre kentinde Suriyeli rejim ve muhalefet heyetleriyle geçtiğimiz hafta sonundan beri yaptığı görüşmelerin bugünkü oturumu sonrasında düzenlediği basın toplantısında gazetecilere değerlendirmelerde bulundu. Bugün yapılan toplantıda geçici yönetim kurulu hakkında konuştuklarını dile getiren İbrahimi, ancak bu görüş alışverişlerinin tamamıyla başlangıç niteliğinde ve daha çok iki tarafın da ne beklediğine yönelik olduğunu ifade etti. İbrahimi, yarın sona ermesi beklenen görüşmelerden ne beklediğinin sorulması üzerine, “Açık konuşmak gerekirse sağlam bir sonuç elde etmeyi beklemiyorum. Görüşmelerin halen devam etmesinden dolayı memnunum. Buzlar yavaş bir hızda kırılıyor, ama kırılıyor. İkinci raundun daha yapıcı geçmesini umuyorum” dedi.
Humus’a yapılan insani yardım konusunun da ele alındığını belirten Suriye Temsilcisi İbrahimi, BM ile Suriye yetkilileri arasındaki ve Suriyeli tarafların kendi aralarındaki görüşmelerin devam ettiğini ancak yardımın gecikmesi dolayısıyla son derece hayal kırıklığına uğradığını dile getirdi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:02

İLGİLİ HABERLER