Yaşam
  • 29.6.2008 16:02

İÇ ÇAMAŞIRI BİLE UNUTAN VAR!

Unutkanlık ve dalgınlık sonucu toplu taşıma araçlarında bırakılan eşyalar, kayıp eşya bürolarını dolduruyor. Toplu taşıma araçlarında unutulan eşyalar, şoförler, Ankaray ve metro görevlileri ile duyarlı yolcular tarafından kayıp eşya bürolarına ulaştırılıyor.

Toplu taşıma araçlarında unutulan eşyalar arasında para, ziynet eşyası, tabanca, daktilo, diz üstü bilgisayar, cep telefonu, milli piyango bileti, röntgen filmi, sağlık karnesi, peruk, protez, cüzdan, çanta, kol saati, şemsiye, kitap, elbise, ayakkabı ve iç çamaşırı da bulunuyor.

KADINLAR DAHA UNUTKAN

Toplu taşıma araçlarında her yıl 500'dan fazla eşya bulunduğu, bu eşyaların çoğunluğunun ise kadınlara ait olduğu belirtiliyor.

Kayıp eşyaların listesi 15 gün arayla Polis Radyosu'nda ve ''www.ego.gov.tr'' internet adresinde yayımlanıyor. Kayıp eşyaların sahiplerine ilişkin kimlik, adres veya telefon numarası bulunması halinde ise o kişiye ulaşılmaya çalışılıyor.

Kayıp eşya bürolarında bir yıla kadar muhafaza edilen eşyaların sahipleri hala tespit edilemezse eşyalar açık artırmayla satılıyor. Eşya bürolarındaki eşyaların ancak yüzde 25'inin sahipleri bulunabiliyor.

UNUTKANLIĞIN BEDELİ

Öte yandan, Raylı Sistem Yolcu Taşıma Yönergesi'ne göre, metroda kaybedilen eşyaların geri alınabilmesi için 5-200 bilet arasında kayıp eşya saklama ücreti ödenmesi gerekiyor.

Yönerge kapsamında, içinde değerli eşya veya para bulunmayan cüzdanlar ile deri ve yün eldivenler, anahtar veya anahtarlıklar, boyun atkısı, şemsiye, gözlük ve kitaplar için 5 bilet; tekerlekli veya katlamalı çocuk arabası, tekerlekli sandalye, pazar arabası için 10 bilet; para ve mücevher gibi değerli eşyalar için de değerinin yüzde onu kadar veya en az 10 bilet tutarı, en çok 200 bilet tutarı ücret alınıyor.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:15

İLGİLİ HABERLER