Gündem
  • 30.11.2004 00:13

İÇİŞLERİ BAKANI AÇIKLADI : POLİS KURTLAR VADİSİ'NİN YÖNETMENİNİ UYARDI

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, CHP`nin ulaştığı Mustafa Sarıgül ile ilgili belgenin halen kendilerine ulaşmadığını belirterek, komisyon toplantısında CHP`lilerden istedi. Aksu, ``Bütün yolsuzlukların, pisliklerin üzerine çekinmeden parti ayrımı yapmadan gidiyoruz`` dedi.


İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel komutanlığı ve Sahil Güvenlik komutanlığı`nın 2005 mali yılı bütçe yasa tasarıları TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülerek kabul edildi.

OLAYIN BAŞINDAN BERİ BİZİM TALİMATIMIZLA GERÇEKLEŞTİ
Milletvekillerinin sorularını da yanıtlayan Aksu, ``Bir partinin iç meselesi olduğu için konuşmadığım bir konu`` diyerek Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile ilgili olarak üyesi olduğu CHP yönetiminin ortaya attığı rüşvet iddiasına, konu ve isim vermeksizin değindi. Aksu sözlerini şöyle sürdürdü:
``Bu olay başından beri bizim bakanlığımızın incelemesi sonucu aydınlandı. Müfettişlerin görevi bir suçu yargıya intikal ettirmektir. Ama seçim öncesi nereye gittiysek belediye başkanları hakkında benzeri şikayetlerle karşılaştık. İlk müfettiş görevlendirilmesi o dosyadan sonra oldu. Ben konuyu İstanbul Organize Suçlar Şubesi Müdürlüğüne de haber verdim. Savcı delilleri yeterli buldu ve teknik takip emrini verdi. Savcı operasyonu başlatınca ilgililer toplanıp götürüldü. 3628 sayılı Yasaya göre rüşvet olayı savcının görevindedir. Olay başından itibaren bizim talimatımızla gerçekleşti. Mülkiye müfettişleri çok yetkin ve donanımlıdır. `Biz bu bilgiye ulaştık, müfettiş ulaşamadı` deyip, `İçişleri Bakanlığına verdik` diyorsunuz. Ama sordum bugün bile ulaşmadı. İstiyorsanız şimdi iletibilirsiniz o belgeyi. Biz bütün yolsuzlukların, pisliklerin üzerine çekinmeden, parti ayırımı yapmadan gidiyoruz. Biz suç örgütleri üzerine giderken hiç ayrım yapmıyoruz.``
Aksu`nun CHP`lilerden belgeyi istediği sırada, CHP`li eski muhaliflerden, Mardin bağımsız Milletvekili Muharrem Doğan, ``Öyle bir belge yok`` diye bağırdı.

KIZILTEPE`DE ``TESLİM OL`` DENİLDİ
Aksu kendisine aktarıldığı kadarıyla, Kızıltepe`de oğluyla birlikte güvenlik güçlerince öldürülen baba oğula, PKK/Kongragel unsurlarının şehire ineceği bilgisi alındıktan sonra, nokta olarak başlatılan operasyonda ``Teslim ol çağrısında bulunulduğunu`` söyledi. Aksu, ``Şu bilinmeli ki insan hakları konusunda en ufak tavizimiz yok iddialar ciddiyetle inceleniyor, suçlu olanın üzerine gideriz`` diye konuştu.

EMNİYET, KURTLAR VADİSİ`NİN YÖNETMENİYLE GÖRÜŞTÜ
Aksu, mafyayı özendirdiği gerekçesiyle emniyet birimlerinin Kurtlar Vadisi`nin yönetmeni Osman Sınav ile temasa geçtiğini belirtirken, ``RTÜK`e de uyarıda bulunulmuştur`` dedi.


Jandarmada bulunan 2 ni 443 nezarethanenin 448`inin standartlara uygun hale getirildiğini, emniyetteki 2 bin 899 nezarethanedeki iyileştirme çalışmalarından 2 bin 122`sinin tamamlandığını anlatan Aksu, geceleri güvenlik gerekçesiyle sokağa çıkalamadığı eleştirisinin doğru olmadığını şöyle savundu:


``İki gece önce İstanbul`da bir arkadaşımının oğlunun sünnet düğünene gittiğimde birkaç aile gece Taksim`den geçelim dedik, inanmazsınız gündüz trafiği o kadar değildir. Bayağı zorlandık sokaktan geçmekte. Herkes sokaklarda, gecenin saat kaçıydı.``

KAP KAÇ BAYAĞI AZALDI
Alınan önlemler sayesinde İstanbul`daki kapkaç olaylarında azalma olduğunu belirten Aksu, ``Avrupa`da bin kişiye bir polis düşüyor, İstanbul`da ise 350 kişiye bir polis`` dedi. Organize suç örgütleriyle mücadelede 37 ilde çeşitli örgütlerin çökertildiğini belirten Aksu, ``İstanbul`da kap kaç ve park mafyası da çeteleşti. Onlar öyle alelade bireysel olaylar değil. Kap kaç bayağı azaldı`` dedi.

VAN OLAYININ BAŞI DA YAKALANACAK
Van`da emniyetin basılarak Mustafa Bayram`ın oğlunun kaçırılması olayında ``Şu anda sadece işin başı diyeceği kişi dışındakilerin`` cezaevinde olduğunu anlatan Aksu, yapılan duble yollar sayesinde trafik kazalarında azalma meydana geldiğini bildirdi.


Geçici Köy korucuları ile ilgili olarak hazırladıkları yasa taslağı için kamu kurumlarından görüş sorduklarını anlatan Aksu, özellikle milletvekillerinin illerde yaşadığı protokol sorunlarının çözümü için son olarak bir genelge daha yayımladığını anımsattı.


Aksu, illerdeki protokollerde milletvekillerinin valilerin hemen arkasında durması gerektiğini anlatırken, AKP`li Alaattin Büyükkaya, ``Uygulama öyle değil`` diye laf attı. Bunun üzerine CHP`li Ali Kemal Deveciler de ``O genelgeden birer tane gönderin`` dedi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:22

İLGİLİ HABERLER