Gündem
  • 12.1.2015 13:12

İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan kadın terörist açıklaması

İçişleri Bakanı Efkan Ala Fransa’da markete saldırı düzenleyen kişinin kız arkadaşının Türkiye’ye girişi ile ilgili olarak 'Madrid üzerinden girdiği görülmüştür. Ancak bu kişinin girişinin engellenme talebi yapılmamıştır' dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Fransa'da bir süpermarkete saldırı düzenleyen Amedy Coulibaly'nin eşi Hayat Boumedienne'le ilgili soruları yanıtladı.

Bakan Ala konu ile ilgili olarak “Madrid üzerinden girdiği tespit edilmiştir. Talep olmadan biz kendiliğimizden harekete geçerek tespit etmişiz. Gerek MİT, gerekse Emniyet teşkilatımız, Fransız makamlarıyla irtibata geçerek gerekli detaylandırmaları yapmaktadır” dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala “Kaynak ülkelerden Türkiye’ye giriş yapmasında problem görülen kişiler, Türkiye’ye bildirildiğinde onun Türkiye’ye girişi engellenmektedir, giriş yasağı konulmaktadır. Bu kişiyle ilgili böyle bir bildirim yoktur. Fransa tarafından bu kişinin girişi sakıncalıdır, problemlidir, engellensin bildirimi olmadığından o kişiyle ilgili giriş yasağı bulunmamaktadır."  şeklinde konuştu.
 

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:57

İLGİLİ HABERLER