Gündem
  • 23.5.2019 14:03

İçişleri Bakanı Soylu'dan flaş YSK açıklaması!

İçişleri Bakanı Soylu'dan flaş açıklama! "YSK kararında çalmayı bizim söylediğimiz gibi söylemedi"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, YSK'nın İstanbul seçimleri ile ilgili gerekçeli kararına ilişkin, "Birtakım aklıevveller diyorlar ki: 'YSK kararında çalmayı söylemedi.' Tam da söyledi. Bizim söylediğimiz gibi söylemedi." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, YSK'nın iptal ettiği İstanbul seçimlerineilişkin gerekçeli kararını değerlendirdi. Soylu, "Birtakım aklıevveller diyorlar ki: 'YSK kararında çalmayı söylemedi.' Tam da söyledi. Hukuk diliyle söyledi. Bizim söylediğimiz gibi söylemedi." ifadelerini kullandı.

Arnavutköy Belediye Davet Salonu'nda düzenlenen "Muhtarlar Toplantısı"nda konuşan Soylu, YSK'nın gerekçeli kararına değindi. Soylu, "Gerekçeli kararda tam da bizim söylediğimiz ve iddia ettiğimiz meselelerin tamamını ortaya koydu. Şimdi herkes işine gelen tarafını öne çıkartmaya çalışıyor." dedi.

"Niçin karar verdiklerine bakmak lazım"

"Seçimin tekrarlanmasına karar verenlerin niçin karar verdiklerine bakmak lazım." diyen Soylu, "Aynen dediğimiz gibi sandıklarda mühürsüz çıkan oylar, sandık başkanlarından kamu görevlisi olmayanlar, sayım döküm cetvellerinden sandık torbaları içerisinde tutanak bulunmayanlar... Bütün bunların üzerinden 30 bin 280 oy üzerindekilerin bir şekilde sonuca tesir edecek açıdan tespit edilemeyen sonuçlarla oluştuğunun hükmünü bir şekilde değerlendirerek ortaya koydu." diye konuştu.

Soylu şöyle devam etti:

"Kanuna aykırı olduğunu ispat ettiği bütün sonuçları gerekçeli kararına yansıtmıştır. Birtakım aklıevveller diyorlar ki: 'YSK kararında çalmayı söylemedi.' Tam da söyledi. Hukuk diliyle söyledi. Bizim söylediğimiz gibi söylemedi. 30 bin 200'ün üzerindeki oyun sayım döküm cetvellerinden tutanağına kadar yok olduğunu, bunun da o oyların ve oradaki sonuçların yok hükmüne getireceğini çok net bir şekilde altını çizdi. Demek istiyor ki; Siz şu anda sandıkların yüzde 10'u açılmasına rağmen içerisindekilerin ne olduğunu, yüzde 90'ının ne olduğunu bilmiyoruz. 29 binden 13 bine düştü. Ve itiraz edilenlerden gördüğümüz kadarıyla bu seçimde 30 binin üzerindeki oylarda bir hile, usulsüzlük vardır. Hukuk diliyle böyle anlatılır. YSK çok net bir şekilde bizim savunduğumuz iddiaların altına mührü vurmuştur. Çünkü biz bir haksızlıkla karşı karşıya kaldık."

Güncellenme Tarihi : 23.5.2019 14:10

İLGİLİ HABERLER