Gündem
  • 29.11.2013 15:25

İçişleri Bakanı'na suikast girişimi

Mısır İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim'i hedef alan suikast girişimi olayının zanlısı olduğu iddia edilen 1 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

 

Zanlının, Kahire'nin doğusundaki Tecemmu Hamis bölgesinde gizlendiği eve düzenlenen operasyon sonucu yakalandığı belirtildi. Zanlının, güvenlik güçlerine 6 saat boyunca ateş ederek direndiği öğrenildi.

Güvenlik güçlerinin operasyonda zanlıyla birlikte, 1 RPG roket atar, 5 otomatik silah, 300 patlayıcı madde, 4 bin 500 mermi ve 5 adet tabanca ele geçirdiği bildirildi.

İsminin Ahmed A. M. olduğu belirtilen zanlının bir polis memurunu öldürmeyle de suçlandığı vurgulanırken, operasyon sırasında çıkan çatışmada iki askerin yaralandığı ifade edildi.

Geçtiğimiz 20 Kasım'da olayla ilgili iki önemli zanlıdan birinin ele geçirildiği güvenlik güçlerince bildirilmişti.

Mısır İçişleri Bakanı İbrahim, 5 Eylül'de konvoyunu hedef alan bombalı suikast girişiminden yara almadan kurtulmuş ancak aralarında sivillerin de bulunduğu onlarca kişi yaralanmıştı. Saldırıda yaralanan bir koruma görevlisi daha sonra hayatını kaybetmişti.

El-Kaide bağlantılı ve daha çok Sina bölgesinde silahlı operasyonlar yapan "Ensaru'l Şeria" örgütü suikast girişiminin sorumluluğunu üstlenmişti.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 09:54

İLGİLİ HABERLER