İÇİŞLERİ BAKANLIĞI DOĞU'DAKİ İLLERE ÖZEL HARKAT BİRİMLERİ GÖNDERDİ!..

2 dk okuma
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI DOĞU'DAKİ İLLERE ÖZEL HARKAT BİRİMLERİ GÖNDERDİ!..

Hızlı Özet

İçişleri Bakanı Osman Güneş, terörle mücadele kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki hassas illerde özel harekat birimlerine takviyeler yaptıklarını söyledi.

İçişleri Bakanı Osman Güneş, terörle mücadele kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki hassas illerde özel harekat birimlerine takviyeler yaptıklarını söyledi.
      Osman Güneş, Kayseri Vali Vekili İbrahim Yurdakul'u ziyaretinde, gazetecilere yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı olarak öncelikli görevlerinin seçimin huzur ve güven ortamı içinde gerçekleştirilmesini sağlamak olduğunu bildirdi.
      Tüm illerde valiler, emniyet müdürleri ve jandarma komutanlarıyla değerlendirmeler yaparak seçim güvenliğiyle ilgili tüm önlemleri aldıklarını ifade eden Güneş, ''Vatandaşlarımızın hür iradelerini hiçbir olumsuzluk olmadan seçim sandığına yansıtmalarını sağlayacak ortamı oluşturmak için çalışıyoruz'' dedi.
      Tüm ülkede güven ve huzurun egemen olduğunu, ancak Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde birtakım sorunlar yaşandığını kaydeden Güneş, bir gazetecinin özel harekat birimlerinin yeniden kurulup kurulmayacağı yönündeki sorusunu şöyle yanıtladı:
      ''Bunlar ülkemizin yıllardır boğuştuğu sorunlardır. Güvenlik güçlerimiz tüm imkanlarıyla vatandaşımızın güvenliği için ayaktadır. Özel harekat birimlerimiz yıllardır zaten görevdedir. Terörle mücadele uzmanlık işidir. Mücadelede uzman birimlerimiz daha büyük başarılar sağlıyor. Biz, özel harekat birimlerimizi personel, araç ve gereç bakımından daha da güçlendirmek istedik. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki hassas illerimizde bu birimlerimize takviyeler yaptık. Terör sadece Türkiye Cumhuriyeti'nin başına musallat olmuş bir bela değil, tüm insanlığı tehdit eden evrensel bir beladır. Terörle mücadele konusunda her türlü önlemi almak durumundayız. Ama bunun yanında, bunu sıfırlamak mümkün olmadığına göre terörle birlikte yaşamanın yöntemlerini de bilmek ve uygulamak durumundayız.''
     
     ''TERÖRLE MÜCADELEDE SON AYLARDA ÖNEMLİ BAŞARILARA İMZA ATILDI''
      Özellikle son aylarda güvenlik güçlerinin terörle mücadele konusunda önemli başarılara imza attığını vurgulayan Güneş, gazetecilerin canlı bombalar ve mayınlı saldırılar konusundaki soruları üzerine şöyle konuştu:
      ''Mayınlama ve tuzaklama olaylarını önlemede başarı oranımız yüzde 70'lerin üzerindedir. Tuzaklama girişimlerini tespit etmek çok zor olmasına rağmen güvenlik güçlerimiz canlarını dişlerine takarak tüm imkanlarını seferber ederek onları etkisiz hale getiriyor. Terör örgütü böyle olaylara tevessül etme kararını zaten almış durumda. Ama buna mukabil alınan önlemler de çok önemlidir. Terörle mücadelemizi sürdürürken şehitler de veriyoruz ama bu işin doğasında şehit vermek de var. Türkiye Cumhuriyeti'ni, milletimizin bütünlüğünü ve birliğini korumak için şehit vermek gerekiyorsa veriyoruz. Ama şehit sayımızı asgariye indirmek için elimizden geleni yapıyoruz.'' İçişleri Bakanlığı görevine atanmadan önce yaklaşık 1.5 yıl süreyle Kayseri Valiliği yaptığını hatırlatan Güneş, ziyareti vesilesiyle çalışma arkadaşlarıyla da hasret gidereceğini sözlerine ekledi.
Bu haber 8581 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

CHP'den büyük kopuş! 3 milletvekili, 2 büyükşehir ve 2 ilçe AK Parti'ye geçiyor
Gündem

CHP'den büyük kopuş! 3 milletvekili, 2 büyükşehir ve 2 ilçe AK Parti'ye geçiyor

CHP'den AK Parti'ye geçişler devam ederken, AK Parti eski Milletvekili Savcı Sayan kulisleri sallayacak bir açıklamada bulundu. TGRT Haber'e konuşan Sayan, ana muhalefetten AK Parti'ye geçmek isteyen 3 milletvekili, 2 büyükşehir belediye başkanı, 2 ilçe belediye başkanı ve 1 il belediye başkanı' olduğunu ifade etti. Taleplerin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından incelendiğini vurgulayan Sayan, ayrıca 2 DEM Parti'li belediyenin de AK Parti'ye geçmek için talepte bulunduğunu belirtti.

Habervitrini12208 Görüntüleme
İsrailli bir general: Hizbullah'ın silahlarını askeri olarak etkisiz hale getirme kapasitemiz yok...
Gündem

İsrailli bir general: Hizbullah'ın silahlarını askeri olarak etkisiz hale getirme kapasitemiz yok...

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi eski Başkanı Emekli Tümgeneral Giora Eiland, İsrail'in güvenlik durumundan büyük endişe duyduğunu belirterek, durumun "önemli ölçüde kötüleştiğini" kaydetti.

Habervitrini14943 Görüntüleme
Marmaris'ten Gazze'ye Global Sumud filosu yola çıkıyor
Gündem

Marmaris'ten Gazze'ye Global Sumud filosu yola çıkıyor

İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü soykırıma karşı ses olmak ve Filistinlilere insani yardım ulaştırmak için oluşturulan Global Sumud Filosu" 54 teknesiyle, yarın Marmaris'ten yola çıkacak. Filonun yolculuğu Akdeniz'de İsrail'in müdahalesi sonrası yarım kalmıştı.

Habervitrini13651 Görüntüleme
Yerel seçim sonrası farklı partilerden 79 belediye başkanı AK Parti’ye geçti
Gündem
#chp#AK Parti#DEVA Partisi

Yerel seçim sonrası farklı partilerden 79 belediye başkanı AK Parti’ye geçti

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın Cumhuriyet Halk Partisi’nden ayrılarak AK Parti saflarına katılması, yerel yönetimlerdeki parti değişimlerini yeniden gündeme taşıdı.

Habervitrini12352 Görüntüleme