Gündem
  • 16.5.2004 01:44

İCLAL AYDIN : "EN VERİMLİ DÖNEMİM HAMİLELİK DÖNEMİMDİ"

FEHİM DÜZGÜN
BURSA - Sanatçı İclal Aydın, en verimli döneminin hamilelik dönemi olduğunu, bebeğinin dünyaya gelmesini beklerken birçok eser ortaya çıkardığını söyledi.


Uludağ Üniversitesi'nde Bahar Şenlikleri çerçevesinde öğrencilerle sohbet eden İclal Aydın, her ünlünün hamilelik döneminde köşesine çekildiğini, ancak kendisinin böyle yapmayıp bu zamanı en verimli şekilde değerlendirdiğini belirtti. Aydın, "Hamilelik dönemimde kitap çıkardım ve köşe yazıları yazdım" dedi.

 
Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği söyleşide Aydın, "Bir çok iş yapıyorsunuz; yazarlık, şairlik, annelik, sunuculuk, oyunculuk. Peki hangisinden en çok keyif alıyorsunuz?" şeklindeki soruya, "Küçükken her gün bir şey olurdum. O gün canım ne isterse o oluyordum. Bir gün doktor, bir gün yazar, bir gün polis. Bir gün düşündüm, 'Bunların hepsini olabilmem için oyuncu olmam gerekiyor' diye. Ve anladım ki her şey olabileceğim tek meslek oyunculuktu. Annemden gizli olarak tiyatro sınavlarına girdim ve kazandım. Yani tiyatro kökenliyim ve en çok oyunculuğu seviyorum. Ama annelik apayrı. O meslek değil" cevabını verdi.


İnsanın dış güzelliğinin önemli olmadığına dikkat çeken Aydın, "İç güzelliğe önem verdiğim için dış görünümümü pek umursamıyorum. Bence önemli olan ne söylediğiniz ve kalbinizin güzelliği. Ben de öyle yapmaya çalışıyorum. İnanıyorum ki böyle yaptığım sürece 80 yaşına da gelsem beni dinleyen ve seven insanlar olacaktır" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:13

İLGİLİ HABERLER