İDDAA VE BİLYONER'DE BÜYÜK VURGUN!..

2 dk okuma
İDDAA VE BİLYONER'DE BÜYÜK VURGUN!..

Hızlı Özet

Spor Toto, at yarışı, İddaa ve Milli Piyango'nun da anlaşmalı olduğu Türkiye'nin ilk sanal oyun şirketi 'bilyoner.com'un,tam tamına 1.5 milyon YTL dolandırıldığı ortaya çıktı.

 

Spor Toto Teşkilat Müdürlüğü, Türkiye Jokey Kulübü Genel Müdürlüğü (TJK) ve Milli Piyango Genel Müdürlüğü ve Mehmet Emin Karamehmet'in sahibi olduğu İddaa ile imzalanan elektronik bayilik sözleşmeleri sayesinde Türkiye'nin ilk elektronik şans oyunları platformunu kuran Bilyoner İnteraktif Hizmetleri A.Ş., yolsuzluk iddiası ile çalkanıyor. Şirket adına savcılığa başvuran avukatlar şirketin teknik operasyonlardan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Melih Özdemir ile kayınbiraderi Utkan Umut Koçtürk'ün, kurumu 1 milyon 445 YTL zarara uğrattığı öne sürüldü.


SİSTEMİ ÇOK İYİ BİLİYOR


Bilyoner.com'un Spor Toto, TJK at yarışları ile Milli Piyango biletlerini internette oynatma ve satma hakkına sahip olduğunu belirten avukatlar, bilgisayar ve yazılım uzmanı olan Genel Müdür Melih Özdemir'in sistemi en ince noktasına kadar bildiğini ifade ettiler. Şikayet dilekçesindeki iddialara göre, Şubat ayında özellikle hafta sonlarında olağan dışı ciro artışına rağmen nakit sıkışıklığı olduğunu fark eden şirket yetkilileri, incelemeler sonucunda yüksek ciro kaydeden site üyelerini görünce usulsüzlük yapıldığını anladılar. Durumu Melih Özdemir'e bildiren yetkililer, yolsuzluğun ortaya çıkarılmasını istediler. Şirketten bir süre zaman isteyen Özdemir, iddiaya göre daha sonra bir elektronik posta göndererek vurgunu kendisinin yaptığını itiraf etti. Özdemir elektronik postada, tüm yaşanan olağan dışı ciro artışlarından ve nakit sıkışıklığı azlığından kendisinin sorumlu olduğunu ve bazı usulsüzlüklerin bizzat kendisi tarafından gerçekleştirildiğini anlattı.


KAYINBİRADERİ DE ŞÜPHELİ


Şüpheli Melih Özdemir'in önce kendi hesabından aktardığı bir kısım gerçek paralarla çeşitli kuponlar oynamaya başladığı ve birikimlerini kaybettiği ileri sürüldü. Bu durumdan kurtulmak ve kazanmak umuduyla sistemin altyapısını da bilmesinden dolayı ve farkedilmesi daha zor olur düşüncesiyle eşinin kardeşi olan diğer şüpheli Utkan Umut Koçtürk ile söz konusu suçları işlemek için anlaştığı iddia edildi.


‘MALLARINA EL KONULSUN'


Şikayet dilekçesinde ayrıca, şirketin suç duyurusunda bulunması durumunda, Özdemir'in "Bu işlemleri kişisel kazanma hırsıyla değil, kimler olduğunu bilmediğim ve tanımadığım silahlı kişiler tarafından zorla ve tehditle yaptım" diye ifade vereceği öne sürüldü. Bilyoner İnteraktif Hizmetleri A.Ş avukatları şüpheliler Melih Özdemir, Utkan Umut Koçtürk ve isim ve adresleri tespit edilemeyen diğer kişiler hakkında ceza davası açılmasını ve mallarına tedbir konulmasını talep etti. 
MEDYAFARESİ

Bu haber 40993 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 Petrol %4 yükseldi: Arz endişeleri yeniden sahnede…
Ekonomi

Petrol %4 yükseldi: Arz endişeleri yeniden sahnede…

Petrol fiyatları, ABD'nin İran yönelik saldırıları ve Hürmüz Boğazı'nın ikinci bir duyuruya kadar kapalı kalacağının duyurulmasıyla yüzde 4 arttı. İran'ın...

Habervitrini12062 Görüntüleme
Aşağı Kaleköy Barajı ve Hibrit Enerji Santrali'nde üretim 6 ayda rekora ulaştı
Ekonomi

Aşağı Kaleköy Barajı ve Hibrit Enerji Santrali'nde üretim 6 ayda rekora ulaştı

Bingöl'deki Aşağı Kaleköy Barajı ve Hibrit Enerji Santrali'nde mevsimsel yağışların da etkisiyle yılın ilk yarısında gerçekleşen enerji üretimi geçen yılın aynı dönemindeki üretimin yaklaşık iki katına yükseldi.

Habervitrini10640 Görüntüleme
Cep telefonu fiyatına otomobil: Bakanlık araçları satışa çıkardı
Ekonomi

Cep telefonu fiyatına otomobil: Bakanlık araçları satışa çıkardı

Ticaret Bakanlığı, gümrükte tasfiye edilen araçları resmi ekspertiz raporu ve e-ihale yöntemiyle satışa sundu. Otomobilden deniz taşıtlarına, lüks modellerden hurda durumundaki araçlara kadar uzanan geniş yelpazede fiyatlar 60 bin TL ile 15 milyon TL arasında değişiyor. Şeffaf şekilde yürütülen sürecin ardından araçlar ilgili işletme müdürlüklerinden teslim alınıyor.

Habervitrini10558 Görüntüleme
Yapay zekâya güvenip çalışanlarını işten çıkaran şirketler pişman oldu!
Ekonomi

Yapay zekâya güvenip çalışanlarını işten çıkaran şirketler pişman oldu!

Yapay zekâ ve robotlar gerçekten insanın yerini alabilir mi? Daha düne kadar çalışanların gözünün yaşına bakmayıp kapı dışarı edenler artık pek de öyle düşünmüyor. Şirketler; sistemlerin muhakeme, inisiyatif ve empati yoksunluğu sebebiyle çökmesi üzerine yeniden “insan aklına” yöneliyor.

Habervitrini12175 Görüntüleme