Gündem
  • 30.4.2010 00:22

İDDİANAMEDE ERDOĞAN "MAĞDUR", AK PARTİ "MÜŞTEKİ"

İSTANBUL - ''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' iddialarına ilişkin 7 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamenin Ulusal Yargı Ağı Projesi'ndeki (UYAP) kaydında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ''mağdur'', AK Parti de ''müşteki'' sıfatıyla yer aldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamenin UYAP'taki kaydında, Yeditepe Üniversitesi Kurucusu Bedrettin Dalan, Albay Dursun Çiçek, avukat Serdar Öztürk, Ufuk Akkaya, Mehmet Deniz Yıldırım, İlhami Ümit Handan ve Özel Yılmaz şüpheli olarak yer aldı.
UYAP kayıtlarında, 385 kişi müşteki, 2 mağdur, 29 tanık, 3 ifade sahibi, 7 ihbar eden, 2 meçhul şüpheli ve 4 de şikayetçi bulunuyor.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''mağdur'', AK Parti'nin de ''müşteki'' olarak gösterildiği UYAP kaydında, kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk ve partinin eski milletvekilleri Hasip Kaplan ile Aysel Tuğluk'a da ''müşteki'' sıfatıyla yer veriliyor.
UYAP kayıtlarında şüphelilerin, ''suç ile devletin savaş imkanlarının tehlikeye sokulması'', ''açıklanması yasaklanan gizli bilgileri temin etme'', ''devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme amacı dışında kullanma'', ''hile ile alma çalma'', ''devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etme'', ''hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek'', ''kayda alınan konuşmaların basın, yayın yoluyla yayınlanması'', ''kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek'', ''kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak'', ''kişiyi hürriyetinden yoksun kılma'', ''resmi belgede sahtecilik'', ''ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma'', ''silahlı terör örgütü kurma veya yönetme'', ''silahlı terör örgütüne üye olma'', ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme'', ''özel belgede sahtecilik'', ''özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek'', ''özel hayatın gizliliğini ihlal etmek'' ve ''iftira'' suçlarından yargılanması öngörülüyor.

-ÇİÇEK HAKKINDA ÇEŞİTLİ BELGELERE YER VERİLDİ-

Davanın iddianame klasörlerinde, Albay Dursun Çiçek hakkında çeşitli belgelere yer verildi.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince bugün kabul edilen ve duruşma günü verilen iddianamenin, önümüzdeki günlerde avukatlara dağıtılacak olan 82 klasörün 13'ünde, 6 sanıkla birlikte yargılanacak olan ve hakkında yakalama emri çıkarılan Albay Dursun Çiçek'e ilişkin soruşturma belgeleri yer aldı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:16

İLGİLİ HABERLER