Gündem
  • 22.3.2020 10:25

İftirası elinde patlayan Murat Ongun Ak Partili Belediye'den özür diledi

Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı ve İBB Sözcüsü Murat Ongun, paylaştığı bir video ve yazdığı tweet nedeniyle, AK Partili Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz'dan özür diledi.

İBB Sözcüsü Murat Ongun,  Çekmeköy Metro İstasyonunda temizlik yapan bir işçinin, çöpü istasyon merdivenlerine doğru süpürüp daha sonra da fotoğrafını çektiğini gösteren video eşliğindi şu tweeti atmıştı:

"Bu zor günlerde bile trollük yapanları kınıyoruz. Kamuda partizanlığın akıl tutulmasına yol açtığının da en açık örneğidir. Metro girişine çöpü bırakıp sonra fotoğraf çeken ilçe belediyesinin bu temizlik görevlisini kamu vicdanına havale ediyoruz."

Ongun bu tweete ayrıca Çekmeköy Belediyesi ve Belediye Başkanı Ahmet Poyraz'ın twitter hesaplarını etiketledi.

Özür dilemek zorunda kaldı

Akşam saatlerinde Ongun konuyla ilgili olarak yeni bir tweet daha attı.  Ongun Ahmet Poyraz'dan özür diledi. Ongun'un ikinci tweeti şöyle:

"Dürüstlük ve şeffaflık temel ilkemiz. Bugün paylaştığım videodaki görevlinin @Cekmekoybeltr değil, İBB Park Bahçeler Müdürlüğü personeli olduğunu tespit ettik. Gerekli işlem yapıldı. Bu hatadan ötürü Belediye Başkanımız @AhmettPoyraz'dan özür dilerim. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Belediyeden cevap geldi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı ve İBB Sözcüsü Murat Ongun'un özrü sonrası Çekmeköy Belediyesi'nden cevap geldi.

Yapılan açıklamada, ''Biz özrü kabul ettik diyelim. Elde ettiğimiz görüntülerde bu işçinin, çalışmalarını titizlikle yaptığı görülüyor, fotoğrafları da büyük ihtimalle amirlerini bilgilendirmek için çekmiş. Umarız sizin yanlış yorumlarınızla emekçinin ekmeği ile oynanmamıştır.'' ifadeleri yer aldı.

Güncellenme Tarihi : 22.3.2020 09:29

İLGİLİ HABERLER