Medya
  • 7.2.2020 00:07

İftirasını itiraf eden HaberTürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir'e öfke yağıyor

Müfteri Bülent Aydemir'e tepki yağdı: Dört dörtlük namussuzluk!

Skandallarıyla gündemden düşmeyen HaberTürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, Van'da yaşanan ve 41 insanımızın hayatını kaybettiği çığ felaketinden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan'ı sorumlu tuttu. Yalanın ortaya çıkmasının ardından Aydemir'e çok sayıda tepki yağdı.

Bülent Aydemir ile ilgili görsel sonucu

Skandal çıkışlarıyla gündemden düşmeyen HaberTürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, son olarak Van'da yaşanan çığ felaketini Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve eski AK Parti Milletvekili Gülşen Orhan'a bağladı.

41 kişinin yaşamını yitirdiği çığ felaketinden Gülşen Orhan'ı sorumlu tutan müfteri Aydemir skandal açıklamalarda bulunarak şunları söyledi:

"Olayı anlamaya çalışmam anlamında birkaç telefon görüşmesi yaptım. Çatak’ta bir yemek organizasyonu var. Ak Parti eski milletvekili ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ki kendisi de yaralı, Gülşen Orhan bir etkinliğe katılıyor. Kendi seçim bölgesi. Oradan çıkarken diyorlar ki ‘Burada çığ tehlikesi var, buradan yola çıkmayın, doğru değil.’ Ancak heyetle birlikte yola çıkıyor. Harabet diye bir geçit. Bu geçitten geçilmesi mümkün değil, kar kapatmış olabilir, burada çığ tehlikesi var. Üst noktada. ‘Narlıca’dan dahi geçemeyebilirsiniz’ diyorlar. Yani yol sıkıntılı. Yola çıkmadan önce Gülşen Orhan 4-5 iş makinasını yanına alıyor. Narlıca Kara Yolları İstasyonu’ndan alıyorlar araçları. İş makinaları yolu açarak buradan geliyor. Burada çığ tehlikesi var kar yolu kapatmış iş makinalarıyla öncesinde müdahale edilmiş başka bir noktaya. Çığı tetikleyen şeylerden biri de yüksek desibel. Buraya kadar geliyorlar. Yolda telefon çekmiyor. Burada 3 bin 500 metre rakımdan söz ediyoruz. Ve orada çığın altında kalıyor minibüs. Daha sonra Can ve Şırnak’tan askerler oraya sevk ediliyor. Jandarma ve korucular da ikinci çığın altında kalıyor ve şehit oluyor. Öncesinde bir tedbirsizlik olduğu kesin. ‘Yola çıkılmasın’ deniliyor çıkılıyor iş makinası ile yol açılıyor. Sonrasında bu tür olaylarda aynı bölgede ikinci çığ tehlikesi olabileceği beklentileri var. Tedbirsizlik olduğu görülüyor. Olayın meydana gelmesinden önce yola çıkılması"

Yalanı elinde patladı

Ancak iftiranın hedefindeki Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, çığın altında kalan isimlerden biriydi. Konuya ilişkin açıklama yapan Orhan, "Oradaki yetkililerden bilgi almak için araçtan indikten iki dakika sonra çığ hepimizin üzerine düştü. Ben vardığımda herhangi bir iş makinası çalışmıyordu. Benim yanımda da hiç bir iş makinası yoktu ve olamazdı da." diyerek Aydemir'in anlattıklarını yalanladı.

Yalanı elinde patlayan Aydemir özür dileyerek şu açıklamalarda bulundu:

"Öncelikle çığ faciasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'ta rahmet diliyorum. Çok üzüldük ciğerimiz yandı. Tabi biz haberci olarak bu olayları değerlendiriyoruz işliyoruz. Derdimizin öncelikle acı paylaşmak bu acıyı yüreğimizde hissediyoruz. İnsan olarak bu acıyı hissetmememiz mümkün değil. Ben sabah bölgeden aldığım bilgiyi aktardım ama şunu söyleyeyim.

Sayın Gülşen Orhan'ın açıklamaları kendisi bu bilgileri teyit etmiyor bunların doğru olmadığını söylüyor yerindedir. Ben gazeteci olarak kendi adıma teyitsiz yada erkenci bilgi verdiğim için, teyit etmeden erken davrandığım için, Sayın Gülşen Orhan'dan, üzülen vatandaşlarımızdan ve mağdur olanlardan izleyicilerimizden özür diliyorum. Bunu net bir şekilde söyleyeyim. Ben sabah yapılan programda yorum olarak değil kurtarma görevlisine soru olarak yöneltmiştim. Yani bu bölgede yapılan çalışma ile ilgili bilgiydi. Söylemediğim laflarda benim kast etmediğim şeylerde sosyal medyada maalesef çarpıtarak verildi."

Öte yandan müfteri Aydemir, Twitter'da "BülentAydemiristifaetmeli" etiketiyle TT oldu. Olayın aslını araştırmadan insanları zan altında bırakmakla eleştirilen Aydemir, iftira atmakla suçlandı. Kullanıcılar Aydemir'in istifa etmesi yönünde çok sayıda yorum paylaştı.

Patronuna tek kelam edemedi

Çığ altında kalarak yaralandığı halde olaydan Gülşen Orhan'ı sorumlu tutan Aydemir'in kendi patronuna tek kelam etmemesi dikkat çekti. Ciner’e ait maden ocağında göçük olmuş ve 11 işçi toprak altında kalmıştı. Elbistan Linyitleri B Termik Santrali’ne kömür sağlayan Çöllolar Kömür Sahası’nda 4 gün arayla meydana gelen iki göçükte 2 maden işçisinin cesedine ulaşılmış, 9 işçi ise toprak yığınının altında kalmıştı. Aradan yıllar geçmesine rağmen Ciner’in enkazından çıkarılamayan işçilerle ilgili arama faaliyetleri de artık yapılmıyor. 11 kişiye mezar olan Çöllolar madenindeki facianın nedeni, şirketin yüksek kâr amaçlı üretim zorlaması olarak gösterilmişti.

Aydemir’in kar altında kalan Gülşen Orhan’a iftira atarak hedef göstermesi, 9 işçinin cesedini henüz ailelerine teslim edemeyen patronunun skandallarını yeniden gündeme getirdi.

Sosyal medyadan tepki yağdı

Çığ felaketine Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan'ın sebep olduğu iftirasını ortaya atan Bülent Aydemir'e sosyal medyadan büyük tepki yağdı. Sosyal medya kullanıcıları yaptığı yorumlarda "Bülent Aydemir'in yaptığı dört dörtlük namussuzluk", "Çığ altında kalan kadını suçlu gibi gösterdi", "Bunlarda utanma arlanma yok", "Derhal gazeteciliği bırak ve istifa et", "Özür dileyip sıvışamazsın", "Sen gazeteciliğin yüz karasısın" "Yalan ve iftiralarınızla uğraşmaktan bıktık", "Gazeteci müsvettesi", "Bunlarda ahlak haysiyet yok" diyerek tepkilerini dile getirdi. İşte o tepkilerden bazıları;

Güncellenme Tarihi : 7.2.2020 00:18

İLGİLİ HABERLER