Gündem
  • 29.3.2009 22:28

İHA MUHABİRİ SIR OLDU...

ORHAN ÇİÇEK
KAHRAMANMARAŞ  - İHA ekibi ilçeye bağlı Kızılöz köyünden enkaz bölgesine 4 vatandaş ile yola çıkarken, enkazın bulunduğu Kara Yakup Dağı'na yaklaşık 3 saatte varılabildi. Yer yer 2-2.5 metre karın olduğu bölgeye zorlu bir yolculuk gerçekleştirilirken, enkazın bulunduğu alanın görülebildiği bir tepeye çıkıldı. Ekiplerin arama çalışmasına durmadan devam ettikleri, takviye ekiplerin de bölgeye geldiği gözlendi.
Enkaz bölgesine ulaşan Kızılöz köyü sakinlerinden Ömer Tekin de, ilk gün aramaların yanlış bölgede yoğunlaştırıldığını belirterek, "Enkaz bölgesi Kızılöz Yaylası Kara Yakup Dağı'dır. Hep yanlış yerlerde aramalar yapıldı. İlk gün bu bölgede arama yapılsaydı, enkaza çok kısa sürede ulaşılırdı. Enkaz bölgesi buradan gözükmesine rağmen bu bölgeden gidemezsiniz. Bölge dağlık ve çok engebeli" dedi.
Elbistan Dağcılık Kulübü üyesi dağcılar, halen kayıp kişiye ulaşılamadığını ve çalışmalara katılmak için bölgeye ulaşmaya çalıştıklarını ifade etti.
Bu arada enkaz bölgesi üzerinde helikopterler de arama çalışmalarına destek verirken, askeri timleri de bölgeye ulaştırıyor.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:41

İLGİLİ HABERLER