Asayiş
  • 1.7.2009 09:29

İHBAR MEKTUBUYLA GELEN ŞOK İDDİA !

“Albay Özden, 1995’te 10 PKK itirafçısından oluşan ‘Bıçak timi’nce öldürüldü” ihbarı üzerine, Diyarbakır’da özel yetkili bir savcı, timin işlediği öne sürülen faili meçhul cinayetleri araştırıyor.

Diyarbakır’da özel yetkili bir savcı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 1990’lı yıllarda bölgede bazı faili meçhul cinayetler işledikleri ileri sürülen ve terör örgütü PKK itirafçılarından oluşan 10 kişilik “Bıçak” timinin araştırıldığı öğrenildi. Özel yetkili savcının, araştırmayı Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan ihbar üzerine başlattığı bildirildi.
Savcılığa yapılan ve soruşturma dosyasına konulan ihbar mektubunda, “Bıçak timinin, en tehlikeli PKK itirafçılarından oluştuğu” iddia edildi. Mektupta, 5 Kasım 1994 günü, Mardin’in Savur ilçesi Pınardere köyü yolu kesilerek, araçta bulunan dört öğretmenin katledilmesi olayının da bu tim tarafından gerçekleştirildiği ileri sürüldü.

‘Albay bıçak timine karşıydı’
O dönemde Mardin Jandarma Alay Komutanı olan Albay Rıdvan Özden’in “Bıçak timi”ne karşı çıktığı ve öğretmenlerin öldürülmesi olayıyla ilgili olarak onlarla bir toplantı yaptığı” ileri sürülen ihbar mektubunda, “Toplantıda, ‘Neden öğretmenleri vurdunuz?’ diye çıkışan Albay Özden’e, itirafçıların sert bir şekilde karşılık verdiği, ağza alınmayacak küfürler ve tehditler savurduğu” öne sürüldü.
Özden’in 14 Ağustos 1995’de, Mardin’in Savur ilçesine bağlı Ormancık köyü kırsal kesiminde açılan ateş sonucu iki korumasıyla şehit edilmesi olayına da yer verilen mektupta, “Bıçak timi”nin bir grup PKK üyesiyle çatışmaya girdiği şöyle anlatıldı:
“Bu tim, aldığı iyi bir istihbaratla teröristlerle çatışmaya girdi. Altısı ölü 11’i sağ olmak üzere 17 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi. Bıçak timi, sağ ele geçirilen 11 kişiyi de kurşuna dizerek öldürdü. Olay yerine korumalarıyla gelen Albay Rıdvan Özden de ensesine tek kurşun sıkılarak öldürüldü. Rahmetli, bu time hep karşı çıkardı ve sürekli kavga ederdi.”

Genelkurmay’ın açıklaması
Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, 5 Aralık 2008’de yapılan basın bilgilendirme toplantısında, şunları kaydetti:
“Şehit Jandarma Albay Rıdvan Özden, 14 Ağustos 1995 günü Mardin ili Savur ilçesi Ormancık köyü kırsalında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada takviye olarak bölgeye sevk edilen Jandarma Asayiş Komando Bölüğü’nden bir komando timi ve bölük komutanı ile birlikte en ön saflarda çarpışmıştır.
PKK bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan ateş sonucu, önce jandarma özel harekât timinden bir astsubay, bir uzman erbaş, saat 17.30 sularında Jandarma Albay Rıdvan Özden şehit olmuştur. Üç er ve bir geçici köy korucusu yaralanmış, beş terörist ölü olarak ele geçirilmiştir.”

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:33

İLGİLİ HABERLER