Gündem
  • 27.6.2014 16:55

İhsanoğlu namazını kıldı, bağış yaptı

Cuma namazına gelişinde kendisini burada bekleyen MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural ile Hacı Bayram Veli Camisine girişinde çıkardığı ayakkabılarını bir süre koyacak yer bulamayan İhsanoğlu, namaz sonrası ise çıkıştaki cami yaptırma derneğinin kutusuna 100 TL atarak yardımda bulundu.

Beraberindekilerle buradan cami avlusunda bulunan Hacı Bayram-ı Veli Türbesi'ne geçerek dua eden Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na vatandaşların yakın ilgisi dikkati çekti. Beyaz şapka giymiş bir kadının kendisini öpmek istemesine izin veren İhsanoğlu, türbe ve camiye dua etmeyen gelen bir çok kadının da elini öpmek istemesine izin vermeyerek tokalaştı. Basın mensuplarının yoğun ilgisi sonucu zaman zaman cami bahçesindeki vatandaşlar meydana gelen izdiham nedeniyle zor anlar yaşarken İhsanoğlu, gazetecileri ikaz etti. Vatandaşlarla selfie ve hatıra fotoğrafı da çektiren İhsanoğlu, daha sonra bir kafeteryada dinlendikten sonra günlük programına devam etmek için Hacı Bayram Camisi avlusundan ayrıldı.

İHSANOĞLU, TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ'Nİ ZİYARET ETTİ

EKMELEDDİN İhsanoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçim ziyaretleri kapsamında Türkiye Barolar Birliği'ni ziyaret etti. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri ile görüşen İhsanoğlu, "Ben bugün burada adeta hukukun mabedinde, hukuk abidesi bu kurumda bulunmaktan şeref duyuyorum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı makamının, birliğin, bütünlüğün savunulduğu ve korunduğu bir merkez olması gerektiğini ifade eden Feyzioğlu, "76 milyonu kucaklayan, kimseyi ötekileştirmeyen, kimsenin dili, dini, inancı nedeniyle ötekileştirilmesine fırsat vermeyen bir cumhurbaşkanı bizim için önceliklidir" dedi.

Ziyaretten sonra basına yapılan açıklamada, Türkiye Barolar Birliği Başkanı ve yöneticileriyle beraber çok verimli bir görüşme yaptıklarını ifade eden İhsanoğlu, "Hukukun üstünlüğü, hukuk devletinin egemenliği ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın temel hükümleri üzerinde durduk. Ben bu husustaki görüşlerimi Sayın Başkan'a ve arkadaşlarına izah ettim. Kendilerinin tabi şüphesiz bu konudaki hassasiyetleri yerindedir ve bu konuda hassas davranacak olan adaylara da desteklerini esirgemeyeceklerini anlamış bulunuyorum" diye konuştu.

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, bir cumhurbaşkanı adayı olarak, Türkiye Barolar Birliği'ni ziyaretinden memnun olduklarını kaydeden Feyzioğlu, "Türkiye Barolar Birliği olarak bizim herhangi bir aday aleyhinde veya lehinde bir görüş bildirmemiz mümkün değildir. Çok verimli bir görüşme yaptık. Türkiye Barolar Birliği yargının en üstünde yer alan kurumlardan biridir, yargının kurucu unsuru olan avukatlığı temsil eder. Dolayısıyla bir cumhurbaşkanı adayının bu süreçte Türkiye Barolar Birliği'ni ziyareti son derece anlamlı olmuştur. Kendilerine sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum" dedi.

İHSANOĞLU, KESK'İ ZİYARET ETTİ

Ekmeleddin İhsanoğlu, KESK Genel Başkanı Lami Özgen'i konfederasyon genel merkezinde ziyaret etti. Görüşmenin ardından açıklama yapan İhsanoğlu, "Türkiye'de eski vesayetlere son vermek isterken yeni vesayetlerin kurulmasını kimse istemiyor. Anayasal sistemin, rejimin hürriyet, adalet ve insan hakları temeli üzerinde, özellikle emekçilerin haklarının sağlanması ve onların insanca, adil düzen içinde yaşamaları, Türkiye'de asgari ücretin yükselmesi, emeğin karşılığının verilmesi ve gördüğümüz sıkıntıların giderilmesi hususunda Türkiye'nin çok daha mesafeler kaydetmesi lazım geldiğine inanıyorum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı adayının ülkenin temel sorunlarını eşitlik, özgürlük, barış, kardeşlik ve demokrasi bağlamında görüp ele
alabilmesi gerektiğini belirten Lami Özgen, adayın aynı zamanda ülkenin demokratikleşmesini hedeflemesi gerektiğini söyledi


Ümit KOZAN / ANKARA, (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:50

İLGİLİ HABERLER