Gündem
  • 1.4.2006 04:10

İKİ ADLİYEDE ŞARBON PANİĞİ!..

İstanbul'da adli kurumlara gönderilen isimsiz mektupların içinden çıkan beyaz toz 'şarbon paniği' yaşattı. Mektuplar, tahlil edilmek üzere laboratuvara gönderildi.

İstanbul'a geçen hafta gönderilen ve içinden 'beyaz toz' çıkan mektuplar, iki adliyede 'şarbon paniği'ne neden oldu. Derhal savcılık kanalıyla tahlile gönderilen ve içinde beyaz toz bulunan mektupların birisinde ise 'bu size son ihtarımızdır' şeklinde bir not yazıldığı öne sürüldü. Savcılığın isimsiz gönderilen mektuplarla ilgili inceleme başlattığı öğrenildi.

ADLİYEDE PANİK YAŞANDI

İddiaya göre geçen hafta Beyoğlu Adliyesi Muhabere Kalemi'ne Antalya Postanesi'nden atıldığı anlaşılan ve üzerinde 'gönderenin kimliği bulunmayan' bir mektup gönderildi. Beyoğlu Adliyesi Muhabere Kalemi personeli de gelen bu mektubu açtı. Ancak mektubun içinde 'beyaz toz' olduğu görülünce panik yaşadı. Çalışanlardan 9 kişi,Haseki Hastenesi'ne gönderildi, ancak hastalık belirtisi görülmedi. Beyaz tozun ise 'parlatma tozu' olduğu belirtildi.

İKİNCİ MEKTUP GÖNDERİLDİ

Beyoğlu Adliyesi'nde yaşanan 'şarbon paniği'nin bir benzeri de Zeytinburnu Adliyesi'nde yaşandı. Zeytinburnu Adliye'sine de diğer mektupla aynı gün gönderildiği sanılan bir mektup geldi. Bu mektubun içinden de beyaz bir toz çıktı. Gönderenin kimliğinin yazılmadığı mektuptaki toz için yine 'şarbon hastalığı' ihmali üzerinde duruldu. Çalışanlar üç gün gözlem altında tutuldu. Toz ise araştırılmak üzere Ankara'ya gönderildi. Bu mektubun içinden de "Bu son ihtarımız yazılı" bir not çıktığı ileri sürüldü.

İnsanlarda İki Tür Şarbon Görülüyor

Şarbon, ot yiyen hayvanlarda görülen bir bakteriyel enfeksiyon. İnsanlara bulaşma, ölen hayvanlardan veya hayvanların dışkısı ile temas sonucu ortaya çıkar. İnsanlarda deri ve solunum yolu şarbonu olmak üzere iki türü görülür. Şarbon insanda deride ağrısız, siyah renkte, kabuklu bir yara oluşturur.

/Ali OKTAY - SABAH

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:34

İLGİLİ HABERLER