Asayiş
  • 13.6.2014 21:45

İki AK Partili öldürüldü

Adıyaman’ın Gerger ilçesinde otomatik silahlarla kimliği belirsiz kişi veya kişilerin saldırısına uğrayan AK Parti İl Genel Meclis üyesi ve Gerger eski Belediye Başkanı hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, AK Parti Adıyaman İl Genel Meclis Üyesi Osman Öztürk (51), Gerger eski Belediye Başkanı Arif Karatekin (49) ve Zeynel Aksoy (37), AK Parti Grup Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın’ın vefat eden dayısının Adıyaman merkezdeki taziyesinden özel otomobilleriyle Gerger’e dönerken silahlı saldırıya uğradı. Çobanpınar köyü yakınlarında kimliği belirsiz kişi veya kişilerin otomatik silahlarla açtığı ateş sonucu AK Parti Adıyaman İl Genel Meclis Üyesi Osman Öztürk, Gerger eski Belediye Başkanı Arif Karatekin ve Zeynel Aksoy yaralandı. Osman Öztürk ambulansla hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Olayda ağır yaralanan Arif Karatekin ve Zeynal Aksoy ise ambulanslarla Kahta Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Gerger eski Belediye Başkanı Arif Karatekin, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Zeynal Aksoy ise, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.
AMBULANS ŞOFÖRÜ KANLAR İÇİNDEKİ AĞABEYİNİ TAŞIDI
Olayın sağlık ekiplerine bildirilmesi üzerine olay yerine sevk edilen ambulanslardan bir tanesinin şoförü İlhan Karatekin, olay yerine gittiğinde ağabeyinin kanlar içerisindeki görüntüsüyle karşılaştı. Saldırı sonucu ağır yaralanan Gerger eski Belediye Başkanı Arif Karatekin’i, Gerger 112 Sağlık Merkezi’nde ambulans şoförü olan kardeşi İlhan Karatekin ambulansla Kahta Devlet Hastanesi’ne getirdi.
Kim ya da kimler tarafından yapıldığı bilinmeyen saldırıda camları siyah bantla kapatılmış bir aracın Gerger eski Belediye Başkanı Arif Karatekin’in kullandığı araca arkadan çarptığı ve aracın çarpmanın etkisiyle kendi etrafında birkaç defa dönüp durduktan sonra diğer araçtan çıkan şahıs ya da şahıslar tarafından uzun namlulu silahlarla tarandığı iddia edildi. Yaşanan olay sonrası Kahta Devlet Hastanesi’nde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, olayı duyan şahısların yakınları hastaneye akın etti. Adıyaman İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner ve Adıyaman İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Yalçın da Kahta Devlet Hastanesi’ne gelerek bilgi aldı.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:13

İLGİLİ HABERLER