Dünya
  • 31.10.2017 23:42

İki amca 10 yaşındaki yeğenlerine tecavüzden suçlu bulundu

Hindistan'da iki kişi 10 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüzden suçlu bulundu. Cezaları Perşembe günü açıklanacak kişiler, kız çocuğunun amcaları.

Hindistan'da artan tecavüz vakalarının protesto edildiği bir gösteri

Mağdur kız çocuğu Ağustos ayında doğum yapmış, ailenin bakmak istemediği 2,5 kilogram ağırlığında doğan bebek Çocuk Esirgeme Kurumu'na gönderilmişti.

Hindistan'da, gerek ülkede gerek yurt dışında infiale yol açan olayla ilgili olarak hukuki süreç daha hızlı işletildi.

Chandigarh'dan bildiren BBC muhabiri Arvind Chhabra büyük amcanın bir ay, küçük amcanın ise sadece 18 gün süren bir davanın ardından suçlu bulunduklarını aktardı.

Sanıklar savunmalarını dün tamamlamışlardı.

Amcalardan ikincisi ise bebekten alınan DNA örneklerinin, ilk şüpheli olan ağabeyininkiyle örtüşmemesi sonrası tutuklanmıştı.

Hindistan'da 400 milyon çocuk yaşıyor

Kız çocuğunun hamileliği Temmuz ayı ortasında mide ağrılarından şikayeti sonrası hastaneye götürülmesiyle ortaya çıkmıştı.

Aile önce yerel sonra Yüksek Mahkeme'ye kürtaj başvurusu yapmış, iki mahkeme de bu başvuruları reddetmişti.

Mahkemeler kararlarına gerekçe olarak hamileliğin 30. haftasına girilmiş olmasını göstermiş, 'kürtaj için artık çok geç kalındığını' belirtmişti.

Doktorlardan oluşan bir heyetin mahkeme heyetine gönderilmek üzere hazırladığı raporda ise "Hamileliğin bu aşamada sonlandırılması son derece riskli olur" yazıyordu.

20. haftadan sonra kürtaja izin yok

Hindistan yasaları, hamileliğin 20. haftasından sonra kürtaja izin vermiyor. Ancak doktorlar annenin hayatının tehlikede olduğu yönünde mahkemeye rapor sunarsa kürtaj yapılabiliyor.

Ülkede Eylül ayında Mumbai kentinde 13 yaşındaki bir kız çocuğunun kürtaj yapmasına mahkeme kararıyla izin verilmişti. Ancak bu sırada doğan bebek iki gün sonra ölmüştü.

Mayıs ayında ise Hindistan'ın kuzeyindeki Haryana eyaletinde üvey babasının tecavüz ettiği iddia edilen 10 yaşındaki bir kız çocuğunun kürtaj yapmasına izin verilmişti. Doktorlar, çocuğun 20 haftalık hamile olduğunu açıklamışlardı.

Hindistan'da tecavüzün boyutları

Ülkede her 155 dakikada bir 16 yaşından küçük bir çocuğa, her 13 saatte bir de 10 yaşından küçük bir çocuğa tecavüz ediliyor

2015'te 10 binden fazla çocuğa tecavüz edildi

Hindistan'da 240 milyon kadın 18 yaşına girmeden evlendi ya da evlendirildi

Hükümet tarafından yapılan bir araştırmaya katılan çocukların yüzde 53'ten fazlası geçmişte taciz edildiklerini söyledi

Çocuklara taciz edenlerin yüzde 50'si "ya güvenilir kişiler ya da bakıcılar"

KaynaklarHindistan hükümeti ve UNICEF

Güncellenme Tarihi : 31.10.2017 23:45

İLGİLİ HABERLER