Gündem
  • 30.9.2011 14:45

İKİ CENAZE ARASINDAKİ FARK NE?

Cumhuriyet Ankara Temsilcisi Utku Çakırözer, Hasdal Askeri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Koramiral Deniz Cora’nın ağabeyinin cenaze töreninde göze çarpan ilginç bir ayrıntıya dikkat çekti. Çakırözer, Cora'nın ağabeyinin cenazesine katılan komutanların üniforma yerine takım elbise giymeyi tercih etmelerinin nedenini sorguladı?

Cenazedeki takım elbisenin anlamı

Hasdal Askeri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Koramiral Deniz Cora’nın ağabeyinin cenaze töreninde Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Donanma Komutanı Korgeneral Nusret Güner ve Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Bülent Bostanoğlu, silah arkadaşlarını yalnız bırakmadı.

Benzer bir görüntü, tutuklu bulunan Korgeneral Mustafa Korkut Özarslan’ın annesinin şubat ayındaki cenaze töreni sırasında da yaşanmıştı. O törene de dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, 1. Ordu Komutan Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Bekir Kalyoncu ile Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı katılmışlardı.

Yedi ay arayla yaşanan iki cenaze arasında dikkat çekici bir fark vardı:

Işık Koşaner’in Genelkurmay Başkanlığı döneminde, Özarslan’ın annesinin cenazesine katılan komutanların hepsi üniformalıydı. Önceki günkü törende ise denizci komutanların tamamı takım elbise giymişti. Balyoz sanığı silah arkadaşlarının cenazesinde amirallerin sivil kıyafet tercihi, TSK’nin yeni komuta kademesinin önümüzdeki dönemde bu tartışmalarda ön planda olmayacağının bir işareti olabilir.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 13:37

İLGİLİ HABERLER