Asayiş
  • 25.6.2014 14:19

İki ilde fuhuş baskını

Operasyonda 9 Gürcü ile Rus, Ukraynalı ve Türk’ten oluşan toplam 12 kişi gözaltına alındı.

Antalya’nın Doğu Garajı ve Yüksekalan bölgelerinde bulunan otellerde, para karşılığı erkeklerle fuhuş yapıldığı ihbarını alan Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri bölgeyi mercek altına aldı. Mahallede bulunan bazı oteller ile evleri yaklaşık 1.5 ay boyunca izleyen polis ekipleri, pazartesi günü sabaha karşı operasyon düzenledi.

Çok sayıda polisin katıldığı fuhuş operasyonunda 9 Gürcü ile Rus, Ukraynalı ve Türk’ten oluşan toplam 12 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin fuhuş yapan ya da aracılık edenler olduğu belirtildi. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, alınan ifadelerinin ardından sınırdışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi.

ARTVİN'DE KADINLARI SAKLAMAK İÇİN TÜNEL KAZMIŞLAR

Artvin'de fuhşa yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 9 zanlıdan biri tutuklandı, yabancı uyruklu 17 kadın ise sınır dışı edildi.

Artvin Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Asayiş Şube Müdürlüğünce yürütülen teknik takip ve izleme destekli soruşturma kapsamında Hopa ilçesindeki 3 iş yerinde, suç örgütü kurmak, yönetmek, örgütün üyesi olmak, örgüt adına suç işlemek, kadınların çaresizliklerinden faydalanılarak fuhşa sevk etmek, fuhuş yapmak için yer temin etmek, fuhşa sürüklenen kişilerin kazancından yararlanarak geçim temin etmek ve maddi menfaat sağlamak suçlarına karıştığı değerlendirilen suç örgütüne bağlı 16 şahsa yönelik 7 ve 9 Haziran'da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Yakalanan 9 zanlıdan 4'ü ifadeleri alındıktan sonra cumhuriyet savcısının talimatıyla biri savcılıkça ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. 4 zanlı ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Şahıslardan S.T. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 3'ü adli kontrol kararıyla salıverildi.

Operasyonlarda adreslerinde yakalanamayan 7 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

Öte yandan, iş yerlerinde yakalanan ve yurda kaçak yollardan girdiği tespit edilen yabancı uyruklu 17 kadın, emniyetteki işlemlerinin ardından sınır dışı edildi. Operasyon düzenlenen iş yerlerinin ikisinde kadınların saklanması için gizli tünel kazıldığı, kadınlardan 3'ünün bu tünellere saklanmaya çalışırken yakalandığı öğrenildi.

Operasyonda ele geçirilen uyuşturucu madde ve gümrük kaçağı içkilere el konuldu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:54

İLGİLİ HABERLER