Yaşam
  • 30.6.2008 10:01

İKİ KOMŞUYU DAVALIK EDEN TOM'A TAHLİYE

Bursa'da, sesi ve dışkısının kokusundan dolayı villada oturan iki komşuyu mahkemelik eden köpeğin tahliyesine karar verildi.

Merkez Nilüfer İlçesi Kültür Mahallesi Martı Sokak'taki Sur Kent Sitesi'nde oturan Olgun ve Nurcan Ekin çifti, yan villadaki komşuları Ayşe ve Metin Kaplan çiftinin köpeklerinin sesinden rahatsız oldukları ve dışkı kokusundan bahçeye çıkamadıkları iddiasıyla şikayetçi oldu.

KÖPEĞİN BESLENİLMEMESİNE

Saldırgan olan köpeğin hijyenik şartlarda bakılmadığını, tüylerinin etrafa yayıldığını ileri süren davacılar, sitede köpek beslemenin yasak olduğu iddiasıyla köpeğin tahliyesini istedi. Davalı taraf ise, uluslararası anlaşmaların iç hukuk mevzuatının üstünde olduğunu hatırlatarak, olay yerinde keşif yapılmasını isteyerek davanın reddini talep etti. Bursa 2. Sulh Hukuk Mahkemesi, 3 celse süren duruşmanın ardından site yönetim planında köpek beslenmeyeceğine dair hüküm bulunması sebebiyle köpeğin tahliyesine karar verdi.

SİTEDE 3 KİŞİDE DAHA VAR

Yeni taşındıkları villaya çocukları için uzman tavsiyesi doğrultusunda köpek aldıklarını belirten yazar Metin Kaplan, “Çocuklarımız apartmanlarda doğup büyüdüğü için bahçede gördükleri küçük bir çekirgeden bile korkup kaçıyordu. Hayvanları sevsinler diye köpek aldık. Sitede 3 ayrı kişide daha köpek var. Hayvan Hakları Evrensel Beyannamesi, hayvanların sokağa atılamayacağını açıkça belirtmiş. Temyize gideceğiz, o da olmazca AİHM'ye müracaat edeceğiz” diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:14

İLGİLİ HABERLER